În săptămâna 9-15 aprilie, polițiștii rutieri au acționat în întreg județul Neamț pentru combaterea principalelor cauze de accident.  În total au fost aplicate 844 de sancțiuni, 328 fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză şi 57 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

“Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării 112 permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice şi depăşirea limitelor legale de viteză, respectiv au fost retrase 30 certificate de înmatriculare”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamț.

De asemenea, în cele 7 zile poliţiştii au întocmit 34 de dosare penale pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, conducere fără permis şi punerea în circulație a unor autovehicule neînmatriculate. Și pe parcursul acestei săptămâni polițiștii vor acționa în trafic, urmărind în principal conducătorii auto care circulă cu viteză excesivă. (C.M.)