Îndemnurile la empatie, responsabilitate și calm, la vreme de epidemie greu de controlat, au fost percepute de unii ”oameni” drept ocazia perfecta de a face bani. Și avertismentele care circulau pe Facebook în legătură cu spirtul medicinal, căruia I s-a triplet prețul în această perioadă, ”fabricat” din lichid de parbriz, se dovedesc cât se poate de reale. Poliția Română a început să facă deja controale în toată țara și sî găsească astfel de ”comercianți” plini de grijă față de semeni. În ultimele 2 zile au fost întocmite 3 dosare penale, după acțiuni în Prahova, Argeș și Ilfov, dar cu siguranță nu sunt singurele exemple de umanitate.

”În urma acțiunilor desfășurate de polițiștii din Prahova, Argeș, Ilfov, au fost indisponibilizate 2.892 de recipiente alcool sanitar (a câte 500 ml) despre care există suspiciunea că nu reprezintă în realitate un produs sanitar, întrucât datele menționate pe etichetă nu corespund realității. Totodată, produsul nu are un miros specific spirtului medicinal sau unui alcool sanitar, ci emană un miros puternic asemănător diluantului, existând astfel riscul de a pune în pericol sănătatea consumatorilor”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

În timpul unei percheziții, au fost găsite 40 de sticle a câte 500 ml etichetate, 13 sticle a câte 500 ml neetichetate și 244 de pet-uri a câte 5 litri cu etichetă specifică soluției de parbriz. Așadar grijă mare de unde cumpărați spirt, pentru că astfel de ”întreprinzători” se găsesc pe oriunde.

C.M.

 

Articolul precedentMarți, 24 martie: Se închide Policlinica Piatra Neamț, pentru 14 zile
Articolul următorSe închid locurile de joacă, parcul central și zona de promenadă din ștrand