pietricica turism

ecografie stomacGabriel Lili Gorgos (37 de ani) din Roman şi colegul său de celulă – un tânăr de 27 de ani, arestat pentru ameninţarea unei barmaniţe, s-au gândit că vor scăpa de gratii, pentru câteva zile, şi au pus la cale un plan comun. Vineri la prânz, după ce-au terminat de mâncat, au rupt lingurile – maleabile de altfel, pentru că sunt din aluminiu – şi au înghiţit câte o bucată de coadă. După care au început să strige că le este rău şi trebuie duşi la spital. Au fost transportaţi la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean, consultaţi de un medic care a stabilit că nu au nicio problemă gravă de sănătate şi au fost predaţi, înapoi, poliţiştilor, cu menţiunea că fragmentele metalice se vor elimina „pe cale naturală”.

Plenul de a sta internaţi şi de a primi vizite de acasă a eşuat lamentabil. În schimb, ambii arestaţi preventiv şi-au făcut rost de o cercetare disciplinară, la capătul căreia vor primi sancţiuni, de la interzicerea programului de plimbare, până la interzicerea vizitelor sau pachetelor de acasă. În plus, au fost cazaţi în celule separate, ca să nu le mai vină idei de „protest” comun.

În paralel, conducerea IPJ Neamţ a dispus verificări cu privire la „eventualele abateri” pe care le-ar fi putut săvârşi personalul de la arest, deşi gardienii sunt obligaţi să le asigure arestaţilor veselă şi tacâmuri ca să poată mânca.

  1. MIRCEA