0:00

Poliţia Neamţ „decapitată”: 6 şefi pleacă din sistem, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiŞase ofiţeri superiori, toţi cu funcţii în cadrul Poliţiei Neamţ, se pensionează peste câteva zile. Cinci dintre ei trec în rezervă cu data de 1 iulie, singurul care mai lucrează până la jumătatea lunii viitoare fiind comisarul şef Ioan Pânzariu, şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor, care conduce această structură de 19 ani.

Ceilalţi cinci comisari şefi sunt Cristian Malei, adjunctul şefului Poliţiei Roman, Neculai Iftime, şeful Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, Gabriel Nacu, şeful Serviciului criminalistic, Cristian Săvescu, şeful Serviciului de Ordine Publică şi Aurel Munteanu, şeful Serviciului Resurse Umane.

Toţi se remarcă fie prin funcţiile pe care le-au avut de-a lungul carierei, fie prin longevitatea pe funcţiile actuale. De exemplu, Ioan Pânzariu, care a condus Biroul de evidenţă a populaţie, Serviciul de ordine publică şi Serviciul de Cercetări penale din Poliţia Botoşani, a venit la Neamţ în iulie 1997 şi de atunci este şef la Serviciul de Investigare a Fraudelor fără întrerupere. La rândul său, Cristian Săvescu a lucrat toată cariera numai la Serviciul de Ordine Publică, 12 ani ca ofiţer specialist şi 11 ani ca şef. Neculai Iftime a început ca poliţist pe „economic” pe Platforma chimică Săvineşti, apoi a devenit şef de birou tot pe platformă, pentru ca ulterior să conducă timp de 10 ani Poliţia Bicaz (1995-2005) şi timp de 11 ani (2005-2016) Serviciul de Arme, Explozivi, Substanţe periculoase.

Comisarul şef Gabriel Nacu a lucrat toată viaţa doar la criminalistică, acum 24 de ani când şi-a început el activitatea structura numindu-se „poliţia ştiinţifică”. În fine, cel care a deţinut cea mai importantă funcţie dintre toţi este Aurel Munteanu, care a condus Inspectoratul Judeţean de Poliţie în perioada 2002-2005, după ce anterior, vreme de 5 ani, a fost adjunct şi şef al Poliţiei Târgu-Neamţ. În perioada 2005-2009 a fost şef al Poliţiei Transporturi feroviare, iar ulterial al Serviciului Resurse Umane pe care îl conduce şi acum.

„Valul” de pensionări, mai ales că este vorba numai despre oameni cu experienţă şi cu funcţii, se va simţi, desigur, la nivelul IPJ Neamţ. Pentru început vor fi împuterniciţi temporar alţi ofiţeri care să gestioneze activitatea, iar în termen foarte scurt se vor organiza concursuri pentru ocuparea funcţiilor vacante.

Cristina MIRCEA

Articolul precedentBICAZ: ”Dăm Folk” – ediția I
Articolul următorACTUALIZARE Accident la Dumbrava Roșie!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

3 COMENTARII

  1. Si cine crezi ca plange dupa indivizii astia, au plinul facut, case, masini, bisnisuri in derulare, etc. Stati linistiti ca sunt o gramada de oameni competenti care sa le ia locul si sa zica mersi ca nu au ajuns prin alte parti unii din ei ca nu sunt asa curati precum se dau

  2. Ca si titlu de presa este extraordinar dar daca va uitati in actele de identitate la virsta acestor persoane se observa ca puteau iesi linistiti la pensie de mai multa vreme !
    Nimeni nu a scos la pensie pe nimeni cu ranga !

  3. Bobi, esti sigur ca te-ai documentat inainte sa iti expui public opinia, sau e doar asa…o părere aruncata in vânt?
    Stim cu totii ca orice padure isi are uscaturile ei dar chiar nu e cazul sa ne imaginat că in situatia descrisa de tine se regasesc toti acesti oameni.

Comentariile sunt închise.