opelDoi indivizi sunt căutați de poliția din Neamț, după ce-au dat o lovitură la Brusturi, în ziua de 19 ianuarie. Ei s-au dus la casa unui bătrân de 83 de ani, pe care l-au păcălit spunându-i că sunt de la firma care colectează laptele și au venit să-i dea o parte din datorie. Omul i-a crezut, a luat bancnota de 200 de lei, pe care i-a dat-o unul din cei doi, și s-a dus spre locul în care-și păstra banii ca să-i returneze 100. Bineînțeles,escrocul i-a distras atenția și i-a furat plicul cu toate economiile (13.000 de lei).

„La scurt timp după plecarea acestui tânăr, persoana vătămată a constatat lipsa banilor din locuinţă şi a sesizat polițiștii”, a precizat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

„De îndată, polițiștii cu autospeciala din dotare au efectuat filtre pe drumurile şi căile de acces din sat în vederea depistării persoanelor, având în vedere că tânărul ar fi plecat cu un autoturism condus de către o altă persoană. În urma investigaţiilor efectuate în rândul cetăţenilor, care s-au deplasat pe drumul pe care a circulat autoturismul, s-a stabilit că persoanele au folosit un autoturism posibil marca Opel Vectra de culoare albastru, cu numere de înmatriculare străine având la începutul plăcuţei litera E urmată de trei cifre şi la mijloc litera C”.

Polițiștii cer sprijinul cetățenilor care au informații despre cei doi, pentru a-i putea găsi mai ușor. Cel care a intrat în casa bătrânului și a furat banii are în jur de 30 de ani, părul șaten, și era îmbrăcat cu o geacă de fâş de culoare neagră și blugi albaștri, iar în picioare purta ghete din piele de culoare maro tip insulete. Șoferul este de circa 25 de ani, are părul şaten, este rotund la faţă, gras, și purta o geacă de culoare verde.

Polițiștii știu că același mod de operare a mai fost întâlnit și în alte județe ale țării, numai că escrocii spuneau că au venit să le ofere victimelor lor o diferență la pensie. (C.M.)

Articolul precedentMOL oferă “Permis pentru viitor”
Articolul următorPoşta Română nu lucrează pe 24 ianuarie
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.