După ce-a funcționat jumătate de an în bună înțelegere cu cei doi ”adjuncți” ai săi, Paul și Costel, comisarul șef Tablan are, de astăzi, 17 mai, un ajutor de nădejde. Comisarul șef Neculai Catană a fost împuternicit, pentru 6 luni, cu posibilitatea de prelungire cu încă 6 luni, ca adjunct al șefului IPJ Neamț, pe ordine publică și poliție rutieră.

Funcția a fost deținută de comisarul șef Stelică Bezim, care s-a pensionat la jumătatea lunii decembrie 2016. Cealaltă funcție de adjunct, pe judiciar și economic, care a fost deținută de comisarul șef Ioan Andrieș, și el pensionar din decembrie 2016, este, în continuare, vacantă.

De când a rămas singur la comanda inspectoratului, comisarul șef Paul Costel Tablan a fost nevoit să-și stabilească în așa fel programul încât să fie prezent la toate bilanțurile structurilor și serviciilor din subordine, dar și să asigure coordonarea activității și să ia deciziile necesare. De aici a apărut și gluma, lansată de colegii și colaboratării săi, cu cei doi adjuncți, Paul și Costel. Ei, de astăzi, chiar există un adjunct, cu acte în regulă, chiar dacă pe o perioadă determinată. Prelungirea împuternicirii peste termenul inițial de 6 luni presupune, obligatoriu, organizarea unui concurs pentru ocuparea funcției. De la întoarcerea sa din misiune din Afganistan, comisarul șef Neculai Catană a asigurat conducerea Poliției Bicaz. Cel mai probabil, în locul lui nu va fi împuternicit altcineva, pentru că, pe 29 mai, va avea loc concursul pentru ocuparea funcției rămase vacante după pensionarea comisarului șef Tomiță Pintilie. (C.M.)

 

1 COMENTARIU

Comments are closed.