0:00

Salariile polițiștilor locali sunt cele minime pe economie, iar acest lucru a fost adus în discuție în cea mai recentă ședință de Consiliu Local. Câțiva consilieri au sărit în apărarea drepturilor polițiștilor locali, dar situația rămâne neschimbată. Norma de hrană va fi de 10 lei pe zi, începând cu 2015, dar salariul va rămâne același.

„Având în vedere serviciile pe care le prestează Poliția Comunitară, complexitatea lor, nu putem să venim cu un salariu aproape minim pe economie la serviciile pe care dânșii le prestează și riscurile pe care le au”, a declarat un consilier local.

Eugen Pancu, directorul Poliției Locale, spune că este foarte greu să trăiești cu acești bani, în condițiile în care „atribuțiile noastre sunt aceleași cu cele ale Poliției Naționale. Noi avem salariul minim pe economie. Programul nostru este de opt ore în trei schimburi, fără să ținem cont de sărbătorile legale sau sâmbete și duminici. Orele extra sunt compensate prin zile libere, nu prin bani. La nivel național, salariul de bază cred că e același, dar cu sporuri și cu norma de hrană de 24 de lei rezultă un salariu aproape dublu ca al nostru. Noi sperăm să intre în vigoare acea lege 284 privind salarizarea unică a angajaților Aparatului Administrativ. Ne descurcăm foarte greu cu banii pe care îi câștigăm. Mulți au acasă 2,3 copii, rate la bănci, poate soția nu lucrează. În condițiile în care atribuțiile sunt, cel puțin pe ordine publică, aceleași cu cei de la Poliția Națională”.

„Trăim doar din acest salariu”

Șeful Poliției Locale și-a exprimat of-ul că alte șanse de venit nu mai sunt. Dacă ar câștiga bani din alte servicii, ar intra în ilegalitate.

„Noi nu putem să prestăm alte servicii ca să ne suplimentăm venitul, fiind funcționari publici. Trăim doar din acest salariu, minim pe economie, la care mai adăugăm cei 10 lei din 2015, care este ca o gură de oxigen pentru noi. Condițiile în care lucrăm sunt destul de dificile, noi suntem primii care intrăm în contact cu oamenii, sunt situații riscante în Văleni, Speranța. Ne descurcăm foarte greu, iar alte posibilități nu avem”, a mai declarat acesta.

Ca răspuns pe această temă, viceprimarul Aurelia Simionică a explicat că „din acest punct de vedere, de un an de zile fac toate eforturile pentru a găsi soluții. Am discutat și salarizare, m-am văzut și cu sindicatele, am discutat și la nivel de resurse umane în primărie. Nu au existat posibilități legale de a majora aceste salarii sau de a-i înscrie pe o altă grilă. Trebuie să ținem seama și de posibilitățile bugetului local”.

Oana IOSUB TOMA

Articolul precedentO invitaţie pentru oamenii cu bani / Balul de caritate “Marile Speranțe”
Articolul următorÎncă un milion de lei pentru blocul operator

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.