0:00

Poliţia Locală Piatra Neamţ avertizează, într-un comunicat de presă, că nerespectarea obligaţiei de curăţare a zăpezii se amendează. Din documentul, însoţit şi de un set de fotografii ilustrând cetăţeni “lopătând” la zăpadă, nu rezultă dacă a fost aplicată şi vreo sancţiune. Comunicatul integral:

“POLIŢIA LOCALĂ – COMUNICAT DE PRESĂ

AMENZI PENTRU  NEÎNDEPLINIREA OBLIGAŢIEI DE CURĂŢARE A ZĂPEZII

În ultima periodă în care au existat căderi masive de zăpadă,  Poliţia locală Piatra Neamţ a efectuat activităţi de somare atât a persoanelor fizice (proprietarii de imobile de locuit individuale) cât şi a persoanelor juridice (124 de agenţi economici şi 43 de Asociaţii de proprietari) cu privire la obligativitatea respectării dispoziţiilor legale cuprinse în Hotărârea de Consiliu local nr. 7/2010 pentru aprobarea Regulamentului privind normele de gospodărire, întreţinere, curăţenie şi estetică în municipiul Piatra Neamţ, referitoare la îndepărtarea zăpezii şi a gheţii din dreptul imobilelor şi a incintelor în care îşi desfăşoara activitatea şi curăţarea ţurţurilor de gheaţă de la streşini.

În acest sens, Poliţia locală avertizează că neîndeplinirea obligaţiilor prevăzute mai sus precum şi a celor prevăzute în sarcina conducătorilor auto care trebuie să parcheze automobilele astfel încât să nu stânjenească funcţionarea utilajelor de curăţire şi deszăpezire a străzilor, se sancţioneaza cu amendă în cuantum de 1.000-1.500 lei pentru persoanele juridice şi de la 300-500 lei pentru persoanele fizice, în temeiul prev. art. 22 lit. b) din Hotărârea de Consiliu local nr.7/2010.

Facem precizarea că în situaţia producerii unor accidente cauzate de căderea ţurţurilor de gheaţă de la streaşina imobilelor, răspunderea juridică revine proprietarilor acelor imobile, respectiv Asociaţiilor de proprietari ca formă juridică sub care sunt constituiţi proprietarii”.

Adică??????????? (ZCH NEWS)

Articolul precedentBărbat mort din cauza frigului la Petricani
Articolul următorAnchetă a Inspectoratului Școlar după episodul “Sex la liceul din Borca”
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.