Polițiștii locali informează că joi, 29 iunie, împreună cu jandarmii, au dat iama în locuitorii din Vălenii de Piatra Neamț, ”o acțiune în sistem integrat, pentru a identifica persoanele care locuiesc fără forme legale sau care fac obiectul diferitelor proceduri de urmărire sau monitorizare ale poliției”.

În continuarea sistemului sau, poate, a integrării, polițiștii locali s-au uitat și după cerșetori și hoți din buzunare. N-a fost greu să aibă și rezultate. Statistic vorbind, operațiunea lor a însemnat ”26 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2110 lei, din care la:

– Legea 61/1991 R (privind încălcarea normelor de conviețuire socială)= 16 în valoare de 1950 lei.

– O.U.G. 97/2005 (privind actele de identitate) = 10 în valoare de 310 lei”.

Dincolo de faptul că adunarea dă cu virgulă, dar trecem peste asta, că așa-i în tenis, mai important este faptul că rezultatul muncii agenților se va înregistra contabilicește ca o găurică nouă în bugetul municipiului Piatra Neamț, fiindcă e greu de crezut că vreunul din amendați se va prezenta onor la Direcția Taxe și Impozite Piatra Neamț pentru a-și achita contravenția. Lucru arhicunoscut de ani de zile, cam de când printre cei mai mari datornici la bugetul local, pe persoane fizice, sunt prostituatele și cerșetorii.

Dar e bine că polițiștii locali sunt, deci există, că pot fi găsiți în exercițiul funcțiunii și, nu în ultimul rând, că fac apel la pietreni să nu mai dea bani cerșetorilor, ca să nu-i încurajeze. (D.O.)

P.S: Polițiștii locali se duc la Vacanțe muzicale în perioada 2-8 iulie.

Articolul precedentMaia Todirițe – în semifinalele Campionatului Național
Articolul următorO fetiță și un bărbat accidentați grav, unul dintre șoferi a fugit
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

Comments are closed.