Poliția Piatra Neamț face apel către cetățenii care îl cunosc pe bărbatul din imagini să furnizeze datele necesare pentru identificarea acestuia.

În ziua de 7 septembrie, bărbatul a înșelat cu 1.950 de lei angajata unei case de schimb valutar. El a schimbat o sumă mare de bani, a cerut renumărarea leilor primiți și, între timp, a sustras exact 1.950 de lei din teanc. Deși au făcut verificări, polițiștii n-au reușit să stabilească cine este.

După vizualizarea imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din incinta societăţii unde persoana vătămată îşi desfăşoară activitatea, poliţiştii au constatat că cel bănuit de comiterea faptei este un bărbat de aproximativ 45-50 de ani”, a precizat agentul șef adjunct Robert Costân, din cadrul Biroului de presă al Poliției Neamț. ”Acesta avea asupra sa o borsetă, purta o şapcă neagră, fiind îmbrăcat cu blugi negri şi tricou deschis la culoare. Oricine poate oferi informaţii care pot conduce la identificarea bărbatului din imagini este rugat să anunţe Poliția Municipiului Piatra Neamţ la telefon 0233/207.009 sau să apeleze 112!.

Polițiștii le recomandă cetățenilor să fie prudenți când schimbă bani. Metoda ”şmen”: indivizii puși pe înșelăciune cer banii pentru a-i renumăra, dar, de fapt, acela este momentul în care sustrag sau înlocuiesc suma valabilă cu o altă sumă. Imediat, infractorii dispar, de obicei sub pretextul unei urgențe. (C.M.)