pietricica turism

Programările pentru analize de laborator la Policlinica Spitalului Județean de Urgenţe (SJU) Neamț au ajuns aproape de sfârșitul anului. Cine se grăbește mai poate prinde un loc pe 22 decembrie 2017, ultima zi înainte de Crăciun și, cu ceva șanse, în ultimele două zile din acest an. Accesul la serviciile laboratorului din Ambulatoriul Integrat de Specialitate se face doar pe bază de programare, după cum se știe și după cum anunță şi site-ul spitalului, indiferent dacă pacientul are sau nu trimitere de la medic. Cu alte cuvinte, chiar și în cazul în care cineva vrea să achite analizele, sperând că le face mai repede, are acces doar cu programare. Care programare, mai nou, se poate face și online, dar numai de către medicul de familie sau medicul specialist.

S-a ajuns în această situație (decalaje de câteva luni), din cauză că fondurile alocate sunt reduse, numărul de bolnavi este mare, mai ales pe perioada verii. Pe de altă parte, nemțenii preferă policlinica întrucât pe partea de laborator există acreditare RENAR (adică supervizarea aparatelor, echipamentelor, a personalului, a procedurilor utilizate), ceea ce garantează calitatea serviciilor medicale acordate. Mai mult, analizele la policlinică au tarife accesibile.

O altă specialitate care a ajuns cu programările în viitor este cardiologia. Aici, însă, timpii de așteptare sunt mai reduși, pacienții care ajung zilele acestea pentru programare având la dispoziție perioada de după 20 octombrie, indiferent de medic. Cei care au nevoie de un consult de specialitate la cabinetul de endocrinologie se pot programa ceva mai devreme ca la alte specialități, începând cu a doua parte a lunii septembrie. (ZCH NEWS)

1 COMENTARIU

  1. Bani decid si hotarasc viata noastra, nu-i ai mori cu zile, sistemul sanitar si nu numai se preocupa de veniturile personalului si mai putin de actul medical, putine imbunatatiri sau facut.

Comments are closed.