tapu si cozmanciuc siteLiberalii au reacționat în criza apei de la Piatra Neamț și par să dorească aplicarea principiului ”dacă nu curge apă, măcar demisii să curgă!”. Sau demiteri, după caz.

Într-un briefing de presă susținut astăzi, 13 martie, la sediul PNL Neamț, deputatul Mugur Cozmanciuc și senatorul Eugen Țapu Nazare au grăit, la unison, cerând demisia de urgență a Emiliei Arcan din funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț.

Am constatat că, în ultima perioadă, doamna președinte Emilia Arcan e mai preocupată de lumina reflectoarelor decât de rezolvarea problemelor cu adevărat grave ale cetățenilor. Am aflat că doamna președinte Arcan a primit titlul de model de politician pe Regiunea Nord-Est, distincție care i-a fost conferită la Iași, în cadrul unui eveniment organizat de un deputat PSD. Nu punem la îndoială bunele intenții ale organizatorilor, dar ne întrebăm care ar fi performanțele care o recomandă pe doamna Emilia Arcan la acest trofeu, fiindcă noi am încercat să identificăm niște motive și ne-a fost foarte greu spre imposibil. Exact în momentul când doamna Arcan primea trofeul, peste 100.000 de locuitori din Piatra Neamț și zona metropolitană cumpărau apă cu baxurile din supermarket sau cărau de la ciușmea, pentru că Apa Serv, companie aflată în subordinea Consiliului Județean, nu a reușit să remedieze la timp avaria. Ulterior, pentru a părea preocupată, doamna președinte Arcan a convocat o ședință de urgență, solicitând demisia Consiliului de Administrație și directorului Apa Serv. PNL consideră insuficient modul cum a fost gestionată criza apei la Piatra Neamț și solicită demisia de urgență a doamnei Arcan din funcția de președinte al Consiliului Județean! Motivul este foarte clar: majoritatea acțiunilor sale vin în contradicție cu interesele nemțenilor. Am văzut că, în loc să fie preocupată de sănătatea nemțenilor, a fost mai preocupată de demiterea directorului spitalului județean. Din punctul nostru de vedere, doamna Emilia Arcan continuă politica discreționară a PSD, disprețuitoare la adresa cetățenilor”, a declarat Eugen Țapu Nazare.

* Dacă nu-i demisie, merge și-o demitere

Același senator Țapu a făcut apel la noul prefect, Niculina Dobrilă, tot în numele PNL: ”Să fie imparțială în aplicarea legii și s-o demită pe doamna Emilia Arcan din funcția de președinte al Consiliului Județean, pentru că există decizia ANI, de constatare a stării de incompatibilitate în cazul acesteia. Doamna prefect Niculina Dobrilă să aplice legea cu imparțialitate în toate localitățile județului!”.

Susțin și întăresc cele spuse de dl. senator”, a declarat Mugur Cozmanciuc. ”PNL apreciază ca revoltător modul cum Consiliul Județean, acționar majoritar la Apa Serv, a tratat problema, cu dispreț la adresa cetățenilor. Emilia Arcan ar trebui să-și dea demisia. Dacă nu, consilierii județeni trebuie să inițieze proiect pentru schimbarea conducerii Consiliului Județean”, a adăugat acesta.

Deputatul Cozmanciuc a avut și un mesaj către prefectul de Neamț: să solicite instituțiilor care răspund la prefectură – de la OPC până la DSVSA, trecând prin DSP și Mediu – verificarea cauzelor care au generat criza apei potabile la Piatra Neamț și împrejurimi și ”asupra cauzelor să intervină”. ”Doamna prefect ar trebui să aplice corect și imparțial legea, în toate localitățile unde sunt primari condamnați definitiv și aceștia să fie destituiți! Obiectivitate și imparțialitate în interpretarea legii și respect pentru cetățeni! Asta este ceea ce solicităm doamnei prefect. Iar consilierilor județeni- să demită întreaga conducere a Consiliului!”, a încheiat Mugur Cozmanciuc.

Dana OSTAHIE

 

Articolul precedentOlimpicii suceveni „atacă” naționalele
Articolul următorElevii nemțeni se „bat” în talente
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

2 COMENTARII

  1. Dar de candidatul vostru, primarul in exercitiu Chitic, nu spuneti nimic? Cand pietrenii luau apa cu bax-urile, dupa cum spuneti, omul era la film. Mai apoi a iesit pe facebook cu acelasi discurs cu Arcan, cerand demiteri la ApaServ (uitand sa spuna ca acolo lucreaza si nevasta lui). Tot el a uitat sa precizeze ca fratele lui intru PDL, directorul Dughir, a vrut sa inlocuiasca teava respectiva pe bani europeni dar primaria lui Chitic s-a opus. „E grele” domnilor, iar voi nu faceti decat sa produceri curent degeaba cu masticatorii…

  2. Papagali. Demiterea lui Chitic, nu o cereti? Cand Arcan primea trofeul, Chitic era la film. Cu ce e mai breaz? In plus, magistrala nu a fost inlocuita de ApaServ pentru ca nu a vrut primaria lui Chitic sa strice asfaltul. Deci cine-i vinovat? Directorul Dughir e PDL-ist, adica de-al vostru tovarasi. De ce sa raspunda altii pentru incompetenta omului pe care voi l-ati spus pe functie si pe care voi il sustineti?

Comments are closed.