PNL, atac la PSD și ALDE și îndemn pentru alegători să iasă la vot, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLiberalii nemțeni au organizat, miercuri, 1 iunie, o conferință de presă în care au vorbit despre campania electorală, programul de guvernare locală, întâlnirile cu alegătorii și motivele pentru care candidatul PNL la Primăria Piatra Neamț nu participă la dezbaterea de astăzi, cu ceilalți candidați la municipiu.

„Suntem aproape de finalul unei campanii pe care noi credem c-am reușit s-o ducem în spirit de fair-play. Din păcate, deschiderea noastră nu a fost înțeleasă de toți competitorii. Au fost atacuri murdare la Piatra Neamț și Roman din partea celor care au prea puține proiecte și idei. Dacă, înainte, PSD scotea de la pușculiță resursele financiare din anii trecuți pentru pixuri, brichete, găleți, acum, cu noua lege, PSD e palid și pierdut. Cred că oamenii și-au dat seama că adevărata bătălie se dă între PNL și PSD, adică între dezvoltare și modernizare versus corupție, așa că sperăm că nu-și vor irosi votul pentru partide care nu au nici o șansă”, a declarat senatorul Eugen Țapu, managerul de campanie al liberalilor nemțeni.

Tot despre campania curată a vorbit și Dragoș Chitic, candidatul PNL la Primăria Piatra Neamț, insistând pe programul propus de echipa sa pentru municipiu, Piatra Neamț 2020. Întrebat de ce nu participă la dezbaterea dintre candidați, care va avea loc astăzi, de la ora 17:00, Dragoș Chitic a răspuns: „Eu nu mă duc neinvitat nicăieri. Nici în această săptămână și nici săptămâna trecută nu am primit nici o invitație pentru a participa la vreo dezbatere”.

Colegul său de partid, senatorul Eugen Țapu, l-a completat spunând că adevăratele dezbateri au loc deja de săptămâni bune și sunt cele directe, cu cetățenii.

Roznoveni cu mutație pentru alegeri

Daniel Vasiliu Macovei, candidat la Consiliul Județean din partea PNL, a vorbit despre invitația făcută de Victor Ponta celor din ALDE de a participa la negocieri pentru a încheia alianțe politice, dar a prezentat și un aspect legat de o eventuală încercare de a ocoli legea.

„La Roznov, am identificat 50-60 de persoane care și-au făcut recent viză de flotant. Vom urmări îndeaproape acest caz”, a spus Daniel Vasiliu Macovei.

„Există viață și după aceste alegeri!”

Mai împăciuitor din fire, deputatul Vlad Marcoci a ținut să le mulțumească adversarilor politici, mai ales celor din rural, pentru o campanie decentă și fără prea multe scandaluri.

„Am o rugăminte pentru toți candidații: să nu încerce să facă, în aceste zile, lucruri prin care să încalce legea, cum ar fi să ofere bani sau produse pe ultima sută de metri. De asemenea, vreau să le spun și alegătorilor că acceptarea unei astfel de mite electorale reprezintă tot încălcare a legii. Există viață și după aceste alegeri!”, i-a asigurat pe toți candidații Vlad Marcoci. (Andreea AMARIEI)

Articolul precedentPremiere la Roman de Ziua Copiilor
Articolul următorACTUALIZARE Site-ul INHGA şi-a revenit!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.