0:00

PMP Neamţ: „Vom reconsidera majorităţile cu PSD+ALDE”, ZCH NEWS - sursa ta de informații“Partidul Mişcarea Populară va reconsidera majoritatea alături de PSD+ALDE, atât la Consiliul Judeţean cât şi în Consiliile Locale din Neamţ”. Afirmaţia a fost făcută astăzi (8 decembrie) chiar de preşedintele PMP Neamţ, Laurenţiu Dulamă în singura conferinţă de presă organizată în campania electorală.

“Această alianţă politică nefirească din judeţul Neamţ (PSD +ALDE) şi mai ales faptul că un candidat al aşa-zisului partid (ALDE) venit din alte părţi, se plimbă electoral prin tot judeţul timp de 30 de zile cu şeful unui alt partid, ne pune pe gânduri şi vă transmit în numele filialei Neamţ a PMP că din acest moment acest lucru poate să ducă la reconsiderarea unei majorităţi. Nu vrem să ne jucăm cu aceste cuvinte şi nici să facem promisiuni electorale dar, dacă în vară, după alegerile locale, am considerat că în folosul şi în interesul cetăţenilor şi la propunerea PSD am creat o majoritate, acum suntem hotărâţi să ne reconsiderăm poziţia. Am aşteptat ca interesul cetăţeanului să primeze. Nu a fost aşa. Este de datoria noastră, a celor din PMP să vă spunem decizia noastră”, a mai spus Laurenţiu Dulamă care a mai precizat că “foarte mulţi nemţeni au spus că preferă mărul în locul unor promisiuni îmbrăcate în mult roşu ale PSD-ului şi că în niciun caz nu vor vota cu un simulacru de partid numit ALDE, care, în Neamţ, are doar meritul de a se fi instalat confortabil în căruţa PSD-ului unde stă cuminte şi aşteaptă voturi. Avem oameni în 99,99% din secţiile de votare, mai concret ne lipsesc în trei secţii de votare din tot judeţul, din vina noastră, pentru că nu am găsit înţelegere la Grinţieş şi Drăgăneşti din cauza presiunilor făcute de primarii în funcţie şi de aparatul de partid PSD+ALDE”.

Costache Lupu, candidat la Senat a spus că prevederile legislative privind modul în care se desfăşoară actuala campanie electorală defavorizează total partidele mici. “Eu tânjesc după campanile electorale unde aveai posibilitatea să faci dezbateri”.

Cristian Petrescu candidat la Camera Deputaţilor a spus că primul proiect pe care-l va depune în calitate de parlamentar va fi cel al transparentizării alocării fondurilor de la bugetul de stat către primării. “Să încercăm să desfiinţăm tot acest sistem mafiot. Pentru că e mafia în adevăratul sens al cuvântului. E inadmisibil să stea în pixul preşedintelului Consiliului Judeţean câţi bani să direcţioneze el către primăriile din judeţul lui contra unui număr de voturi. Dacă nu-mi aduci mia de voturi, nu mai vezi bani. E şantaj pe faţă. Este mafie peste tot inclusiv la Neamţ. Am informaţii că preşdintele CJ Neamţ a cerut primarilor să-i aducă un anumit număr de voturi pentru că altfel nu le mai dă bani pe viitor. Îmi asum ceea ce spun şi dacă preşedintele CJ Neamţ are ceva împotrivă să mă dea în judecată”.

Oficialii PMP Neamţ au mai spus că la parlamentare vor să obţină un scor mai mare decât cel de 5,2% înregistrat la locale. (Ana MOISE)

Articolul precedentVIDEO Cum va fi la vot pe 11 decembrie!
Articolul următorGALERIE FOTO Cinema City Piatra Neamț – Program 9-15 decembrie
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.