0:00

PMP Neamț s-a decis: ”Facem ce spune Traian Băsescu”, ZCH NEWS - sursa ta de informații

În plină campanie de strângere de semnături pentru susținerea lui Cristian Diaconescu în candidatura la Președinția României, Partidul Mișcarea Populară, filiala Neamț, s-a trezit că le strânge degeaba, că nu mai are cui le da. Asta pentru că ieri Cristian Diaconescu a anunțat că va părăsi PMP și va candida pentru Cotroceni ca independent, iar semnăturile de susținere și le va strânge singur. La scurt timp, Elena Udrea, între altele deputat de Neamț, a ieșit public să anunțe că-și asumă o candidatură la prezidențiale cu și în numele PMP, exprimându-și siguranța că-l poate învinge pe Victor Ponta.

Anterior acestor evenimente politice care s-au precipitat imediat după prânz, deputatul Mihaela Stoica, președintele PMP Neamț, tocmai ce declara că în județ s-au strâns cam 25% din semnăturile necesare lui Cristian Diaconescu și era foarte optimistă că, în final, numărul lor va depăși norma de 8.300 impusă de la București. Despre ieșirea lui Diaconescu din PMP și candidatura lui Udrea la prezidențiale, chiar dacă nu erau certe, au fost variante luate în calcul. PMP Neamț,din acest punct de vedere, e sigur ce va face: ce zice președintele Traian Băsescu. Explică Mihaela Stoica: ”Nu am avut o discuție oficială la nivel de partid încă, dar, în ceea ce mă privește, pot să spun că eu am intrat în acest proiect politic pentru că am crezut în el și cred în omul care l-a pornit, adică în președintele Traian Băsescu. Așa că… ce spune el, așa vom face. Eu am încredere deplină în președinte, îl consider și mai competent, și mai priceput, și este cu adevărat un om politic. Pentru mine, Traian Băsescu este cel mai pregătit om politic și este și omul care și-a respectat cuvântul în mandatele sale. Este omul politic în care eu chiar cred. Ce spune președintele, eu aia fac”.

Primarul Laurențiu Leoreanu spune că nu a discutat pe această temă cu cea pe care a sprijinit-o să ajungă în Parlamentul României, dar consideră că pentru Roman ar fi un lucru extraordinar. “Marți va avea loc Comitetul Director și probabil se va lua o decizie. Să ai și candidat și președinte deputat de Roman ar fi unic în istorie. Lucrurile sunt ușor de analizat, greu de hotărât. Nu ar fi deloc rău pentru Roman. Nici când am avut director SRI (n.r. Radu Timofte) nu a fost deloc rău, pentru că atunci s-a decis ca E85 să se facă și să treacă prin municipiu. E important să ai în cea mai importantă funcție un om legat de Roman”. (D. OSTAHIE; C. MATEI)

Articolul precedentISU Neamț face publicitate asigurărilor Generali
Articolul următorInterviu cu profesorul Gheorghe Bunghez