0:00

Plouă cu contracturi la Turnu, ZCH NEWS - sursa ta de informații

O șpionetă de sub streașina biroului lui dom` premare Harpa de la târg l-o văzut ieri cetindu-ne zisele și s-o arătat indignat de pățania lui dom` vice care s-o întors la berou cu frigideru plin și urechile boțite de huiduieli, așa că s-o dus să vază și el situația operativă de pe străzile târgului. Acuma, dacă eram în locul lui am fi făcut altfel, dar nu putem a zice până nu ni se face o ofertă gheboasă ca să fim PiaRi cu acte în regulă, dar fără salar. Dar noi credem că dom` premare mai știe să evalueze pățanii similare ca a lui dom` vice și suntem convinși, că dacă era în locu` lui, aborda mult mai pieptiș problema, după regolamenturile învățate la cele școli, bașca că-i rămînea frigideru` imaculat și urechile întregi.

Da` nu vă ascundem că și la premăria lui dom` Gigi (să trăiți, pentru onor, înainte!), duma povestită cu scaunele de la teteu s-o lăsat cu reacții, mai cu seamă că noi menținem oferta cu crăcile în loji. Și ne zice primăria într-un comunicat erect de bățos, cum că scaunele este proaste dar conforme cu projectu` și sunt mai multe cu două, ca să fie în caz de obligații sau dacă cedează altu` nervos. Ni se zice că e adevărat, că sunt mai înghesuite în sală, dar la loje e boierie, poți întinde picioarele, poți face chiar podu` den picioare dacă te lași pe spate mai mult. Acuma, e drept că scaunele au aviz PSI, dar și noi avem aviz de la dom` Nițică pentru crăci, mai ales la alea de dat pe spate, că cică și paradoftori ar vrea să mai aibe de treabă.

Vine la noi o vraghie cu guler dă vulpe și ne zice cum că știe ea pă un nene, care-i fratele unui alt nene proptit cu funcție și relății pren partidoaie care dau ora egzactă, că e fleașcă de supărat că nu mai știe ce să face cu bulucul de contracturi ce-o căzut pă capul lui de agent economic. Că trebe să lucre și prin pădurile patriei, și prin Turnu Severin, bașca și prin oareșce feleale care țin tot de Turnu Severin. Acuma, noi să fim în locu` lui am zice aferim și am mai scoate un pet din rastel, dar nu suntem și pe undeva ne gândim că sigur o să se găsească cineva să-l caute la organe, că ce crește ca și cum s-ar pune drojdie, bate la ocheane. Adică ceva ca-n povestea cu capra vecinului. Trăim și vedem.

Articolul precedentCărţi în pregătire: Neculai Florian / Comuna Vânători-Neamţ. File de monografie (II)
Articolul următorVictime ale temniţelor comuniste, din Neamţ (XXII)