O dumă cu iz de salată beuf ne-o venit de la soțietatea care păstorește piețele de la noi, precum că o distinsă doamnă derector o pus dosaru-n cui și-o demisionat pe dânsa. Asta, zicem noi, e un extras din normalitate, însă de acuma-ncolo se îmbuburuzează chestiunea, că în locu mneaei e vorba să se aburce un al distins domn administratore, taman de la piața care le-o găzduit pe cele două creștine în closet și care s-o făcut remarcat prin oarece pierderi la numerare pă hârtii. Acuma, noi știam că s-o cam întors lucrurile cu susu la sud și vițăvercea, dar pesemne că altele-s meritele creștinului ce-i vorba să vină. Oricum nu știm dacă trebe să rupi tratatele de management pentru un post călduț cu aer condiționat, mai cu seamă dacă ți se și suflă vânt din pupă, ori primești apă vie la pipote,

 În vecinătatea dumei de mai sus, a mai venit una, ce-i drept cu iz de naftalină și ceară de lumânări, că-n locu lui domnu care se aburcă în cel a lui doamna cu demisionu, e vorba să poposească un nene deprins cu bunele maniere din piață, recte un fost șăf de la comunitarii cu diagonală peste pântece, care s-o dat afară din poliția, după ce-o fugit de la locu unui accident, plus alte moșmande trecute la un catastif care s-o umplut peste masa critică, Acuma noi zicem că la soțietatea asta cu piețe e un fel de țintirim de elefanți, că băgăm de seamă, aci se oploșesc tot felul de foști cu tinichele de coadă, pe posturi cu simbrii obeze și berouri lăcuite. Nu ne întrebați cum și de ce se face faptele astea că noi nu știm nimica.

 Telegondolele care umblă bezmetice pe cerul urbei când nu bate vântu, aflați mneavoastră că sunt aprig păstorite de o soțietate dotată cu un nene derector plin de inițiative și fercheș la neuron. Că cică de sărbătorile ăstea, o stat lumea la coadă să se dea prin văzduh și pe cale de consecință s-o făcut bănuți frumușei. Și dacă s-o văzut asemine succes de marafeți, e vorba să se face un lobby pă la cei ce ticluiesc calendarele cu sfinți, să puie Paștele de două ori pe lună ș-atunci să vedeți succesuri. Acuma, noi ne îndoim sincer de acest success managerial, pentru că dacă ploua nu se suia nimeni să se ducă pe deal, asta una. A doua, dacă e să se face lobby, atunci să se facă la Sfântu Ilie că el e dispecer cu ploile și nu în ultimul rand, umblați fraților la tarife, că banu se face din rulaje, nu din adaosuri.