reclama autocenter

Aitor Monroy - la minge

După Ionuț Bădescu, alți titulari din sezonul trecut au ales să nu mai continue să joace la Piatra Neamț. Fundașul Daniel Barna își caută un angajament în străinătate, iar Aitor Monroy nu a venit în orașul de sub Pietricica, deși avea bilet de avion, alegând să rămână în Spania. Miriuță a mizat în alcătuirea lotului lărgit și pe câțiva tineri de la Ceahlăul II.

Monroy – absent nemotivat

Aitor Monroy a absentat nemotivat de la reunirea lotului echipei Ceahlăul de luni după-amiază și nici măcar marți nu a ajuns la Stadionul Municipal. Conform celor declarate de Viorel Măstăcăneanu, președintele Consiliului de Administrație, mijlocașul spaniol a cam dat de înțeles că își dorește să se despartă de Ceahlăul în favoarea unui angajament în străinătate. „Nu a anunțat în mod oficial că nu mai vine sau de ce întârzie. Sunt ceva informații cum că și-a găsit echipă în Spania și vrea să rămână acolo pe un salariu mai bun. Suntem de acord, dar trebuie să vină la negocieri. El mai are încă  un an contract cu FC Ceahlăul și riscă suspendarea, pentru că amendă oricum va lua. Nimeni nu poate pleca așa cum vrea și când vrea de la acest club“, a declarat Viorel Măstăcăneanu, președintele CA al FC Ceahlăul. Mijlocașul Aitor Monroy are 25 de ani și a jucat pentru Ceahlăul în utimul sezon, în 29 din cele 34 de partide, marcând un singur gol. A fost însă, alături de Sorin Ghionea (Concordia Chiajna), unul din jucătorii des pedepsiți de către arbitrii, cu 11 cartonașe încasate în toate partidele jucate. Comportamentul lui Aitor Monroy este dezavuat de noul antrenor principal al echipei, Vasile Miriuță, cel care a cerut rigoare, disciplină și multă dăruire în teren, pentru ca echipele puternice să se teamă de Ceahlăul.

Barna este cu gândul în străinătate

Fundașul Daniel Barna, cel care a centrat decisiv pentru golul lui Golubovic din meciul cu CSMS Iași, ce a consemnat salvarea de la retrogradare a pietrenilor, a ajuns și el, la fel ca și Bădescu la finalul contractului cu Ceahlăul și caută altă destinație. Inițial a dorit să continue la Piatra Neamț. „Sincer să fiu aici este un colectiv foarte unit, care este ca o familie pentru mine. Am foarte mulți prieteni, dar cu toate astea îmi doresc să activez la un club din străinătate, pentru că am și eu o vârstă. Niciodată, însă, nu se știe. Și data trecută când am plecat în străinătate, tot aici, la clubul Ceahlăul m-am întors. Am zis că mă mai întorc doar când o să mă las de fotbal și am ajuns mai repede decât am crezut. Regret că nu mai este Viorel Hizo antrenor la Ceahlăul, dar asta nu înseamnă că din cauza asta plec”, a declarat Daniel Barna. El a mai precizat că dorește să joace într-un campionat din Europa. Nu are preferințe, în est sau în vest, important este să găsească un loc unde să-i fie bine atît pe plan profesional, cât și pe plan personal. „Aștept răspunsuri de la mai multe echipe și am încredere că impresarul meu (n.r. – Florin Iacob) mă va suna în curând pentru a mă anunta că trebuie să plec undeva. În final, nici în România n-ar fi rău, dar dorința mea este să joc în străinătate“, a declarat fundasul stînga pietrean. Au mai părăsit Ceahlăul portarul Lepmets, fundașii Moreno și Drugă, dar și mijlocașul italian Mario Titone, cel care n-a apucat să se acomodeze la Piatra Neamț.

Să fie de vină rigoarea germană?

Cuplul Vasile Miriuță-Viktor Asamoah pare să fi dat fiori lotului de jucători prin stilul occidental de pregătire adoptat pentru sezonul 2013-2014. Vasile Miriuță a povestit că preparatorul fizic pe care l-a adus cu el din Germania s-a și apucat de treabă. Viktor Asamoah a sosit duminică la Piatra Neamț, iar la puțin timp după sosire a dispărut. Ajuns mai târziu decât colegul său, Miriuță l-a căutat pe Asamoah, a încercat să dea de el, a dat telefoane, dar neamțul era de negăsit. Până la urmă Viktor Asamoah a revenit la stadion, unde s-a întâlnit cu Vasile Miriuță și Vicenţiu Iorgulescu. „El plecase deja să caute un traseu de 15 kilometri pe dealuri pentru antrenamente. Cred ca a și făcut vreo 12 kilometri singur pe acolo”, a povestit noul antrenor principal al nemțenilor. La primul antrenament, jucătorii au aflat deja că pregătirea fizică pe dealuri va fi esențială în această vară. A fost ca un duș rece, de vară, cu scopul de a scoate „untul” din jucători.

Mulțumit de lot. Deocamdată

Referitor la jucători, Miriuță s- a declarat mulțumit de lotul găsit la Piatra Neamț și nu pare impresionat de plecările lui Bădescu, Monroy, sau Barna. „Am mare încredere în cei care vor rămâne. Majoritatea jucătorilor din actualul lot a dus greul în fostul campionat. Mă voi baza pe ei. Nu vor fi multe noutăţi în lot. Vrem calitate, nu cantitate, dar cei care vor veni trebuie să fie mai buni decât cei pe care îi avem deja în lot. Vom testa jucători începând din această săptămână, dar numărul jucătorilor pe care îi vom vedea va crește. Nu este exclus să testăm jucători și la meciurile amicale din Slovenia“, a mai declarat Vasile Miriuţă. Lotul anunţat, care a demarat pregătirea centralizată la Piatra Neamț, numără 31 de jucători, cu tot cu Pozder, atacantul german aşteptat să se alăture pietrenilor, dar care nu a fost prezent la reunire. În schimb, alături de numele cunoscute din sezonul trecut au apărut şi câţiva juniori: portarul Spiridon, fundaşul Călin şi mijlocaşii Popadiuc şi Tabacariu, de la Ceahlăul II, semn că Vasile Miriuță va pune accent pe tinerețe în alcătuirea lotului. „Vreau să demonstrez că sunt un antrenor bun și că merit încrederea conducătorilor”, spune noul tehnician principal al pietrenilor. Până la inima suporterilor, însă, drumul este lung și sinuos.

Daniel Barna

Cristi SOROCEANU

FOTO: Gelu CRĂCANĂ

Articolul precedentServiciul Pașapoarte începe să se aglomereze
Articolul următorBacalaureatul de acum 77 de ani: Prezenţa la examen, numai cu fotografia vizată de director

4 COMENTARII

 1. un jucator ca Monroy,nu gasesti prea des in campionatul nostru,este un bun recuperator,chiar daca a luat si multe cartonase galbene.Nu este nici o pierdere daca pleaca ,Badescu,Barna,Lukanovici,Tolimir,Onciu,Achim,Chis,Moreno,Aloisio,si mai sunt destui.

 2. pe zi ce trece sunt tot mai dezamagit. Primul lucru pe care il face acest antrenor este sa dea afara jucatori. Si ce jucatori…Monroy si Badescu. Monroy, titular clar in echipa, in primii 3 jucatori, si in care statea mijlocul echipei si Badescu, foarte rapid si bun pe contraatac.
  Oare acest Miriuta i-a vazut vreodata jucand macar intr-un meci pe acesti 2 jucatori ? Altfel cum poate sa spuna ” ca nu pare impresionat de plecările lui Bădescu, Monroy „. In schimb spune ca „Nu vor fi multe noutăţi în lot”.
  E perfect : titularii ne pleaca, nu vor fi noutati in lot, dar avem „antrenor” nou si dornic de afirmare. Combinatia letala, ce mai !
  Recunosc ca am un deja vu, sezon nou la Ceahlaul, aspiratii europene pentru noul Ceahlaul, antrenor – marele Stoica ! cine ? cine-i asta ?? transferuri, jucatori noi, sigla noua etc. Incepe campionatul : vai mama noastra ! Finalul ? RETROGRADAREA.
  Imi doresc din tot sufletul meu sa fie mai bine la echipa decat in sezonul trecut, dar…am un presentiment sumbru pentru viitorul sezon in aceasta configuratie a echipei.
  Personal nu vad cine ar putea veni in locul lui Monroy la mijloc, iar fara el vad echipa de divizia B, nu de A. Poate doar daca vine Bourceanu, care este „peste ce avem noi la echipa”, adica peste Monroy, ca sa fac si eu o „aroganta” haha.
  Mai trebuie sa auzim ca pleaca si Golubovici sau Garcia, dupa renegocierea contractului, si coliva e gata.
  Respect Badescule si Succes !
  Forza Ceahlaul !

Comments are closed.