Agentia-de-Plati-si-Interventie-pentru-Agricultura-APIA
sursa foto: Guvernul României

Fermierii nemțeni sunt mai norocoși decât colegii din țară, conform șefului Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Neamț, Mihai Dorneanu. În timp ce Capitala a devenit loc de miting pentru fermierii nemulțumiți că nu au primit subvențiile, la Neamț se pare că s-au făcut plăți de 110 milioane de lei pentru campania din 2015.

„Fermierii sunt nemulțumiți și pe bună dreptate, pentru că banii au venit cu jumătate de an mai târziu decât erau obișnuiți. În această dimineață, am participat la o videoconferință cu ministrul și colegii din țară, dar la Neamț nu sunt probleme. Acum sunt mai nemulțumiți fermierii de pe plan național care activează în zootehnie”, a declarat Mihai Dorneanu.

În Neamț, sunt 6.485 de dosare depuse de zootehniști și doar 41 nu au fost aprobate încă din cauza unor erori ale sistemului informatic. „Cele 110 milioane de lei sunt pentru 26.000 de fermieri nemțeni, în numărul acestora fiind incluși și cei 6.485 din zootehnie, restul având solicitări pentru sectorul vegetal. Sperăm ca, începând cu 2016, lucrurile să revină la normal, adică, începând cu luna octombrie să poată fi acordate plăți în avans pentru solicitanții din acest an, iar, începând cu 1 decembrie, să se facă și plățile finale către toți cei care depun cererile, așa cum se întâmpla înainte”, a adăugat Mihai Dorneanu.

Andreea AMARIEI

Articolul precedent„Plimbărică” cu tractorul deranjată de Poliţia Rurală Urecheni
Articolul următorBacalaureat: „Experimentații” de toamnă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.