Miercuri, 5 decembrie, s-a desfășurat ediția a IV-a a Târgului Solidarității Sociale, de Ziua Internațională a Voluntariatului.

Evenimentul, organizat de Fundația pentru Solidaritate Socială din Săvinești, a fost găzduit la Hotel Central Plaza. Noutatea ediției din acest an este lansarea platformei „Toghether to help”. Părintele Petru Munteanu, președintele fundației din Săvinești, a declarat că această platformă „este locul de prezentare a tuturor cazurilor pe care ong-urile cu activitate în domeniul social le identifică și pentru care pot găsi soluții, inclusiv internațional. Experiența fundației noastre, din anul 1996 până în prezent, a fost recunoscută recent, când am primit două certificate – DUNS și SAM – care ne califică în accesarea de fonduri externe. Prezența asociațiilor pe această platformă este creditată de fundația noastră pentru accesarea sprijinului financiar internațional, valid și bine intenționat”.

15 asociații și ong-uri cu activitate în domeniul social din județul Neamț și-au prezentat bilanțul pe acest an, au vorbit despre problemele cu care se confruntă, și-au împărtășit din experiență. Invitați au fost oficiali din partea autorităților locale și județene, partenerii de peste an ai acestor asociații, care au promis sprijin în continuare pentru activitatea dedicată persoanelor defavorizate sub toate aspectele, medical, economic. Au urmat câteva seminarii și ateliere de lucru dedicate atragerii voluntarilor, găsirii suportului financiar necesar ajutorării a cât mai multor persoane izolate social din Neamț, redobândirii entuziasmului pentru activitatea umanitară.

Invitații și participanții au asistat, la final, la un concert de colinde prezentat de copiii de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca” Piatra Neamț. La ieșire, cu toți au putut gusta din prăjiturile pregătite de organizatori și au putut cumpăra obiecte realizate manual de câțiva colaboratori.

(C.I.)

Articolul precedentDirecția Silvică Neamț oferă spre vânzare lemn de foc
Articolul următorComisarul şef Victor Vlad împuternicit adjunct al Poliţiei Neamţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.