Sediul FC CeahlaulIoan Mironaş, directorul executiv al Ceahlăului, a declarat că planul de reorganizare al firmei care administrează clubul de fotbal, intrată în insolvenţă, a fost aprobat de judecătorul sindic. “S-au lămurit umbrele şi penumbrele trecutului”, a mai adăugat, foarte optimist și probabil, foarte în cunoștință de cauză, oficialul pietrenilor. Ioan Mironaş a mai precizat că nu a avut emoţii în ceea ce priveşte aprobarea planului de reorganizare al clubului pietrean, mai cu seamă după ce mai mulţi foşti jucători ai Ceahlăului au renunţat la restanţele financiare pe care le mai aveau de încasat, doar pentru a se putea transfera la alte formaţii. „Votul a fost de patru la unu în Adunarea creditorilor şi, practic, a fost doar o formalitate ca judecătorul sindic să ia act de planul de reorganizare”, a mai spus Mironaş. Întrebat de suma datoriilor clubului, Ioan Mironaş a spus că suma prevăzută în planul de reorganizare este de aproximativ 700.000 de euro, la care „s-ar mai adăuga 120.000 neprevăzuţi în planul aprobat de judecătorul sindic”.

Ce a uitat, însă, oficialul pietrenilor să amintească, este faptul că datoriile la bugetul local şi la cel al judeţului Neamţ nu se prescriu, iar în acest moment sunt în deschise dosare anchetate de procurorii DNA privind finanţarea clubului pietrean de fotbal, alimentat atât de la bugetul local, cât şi la bugetul Consiliului Judeţean Neamţ, în perioada 2008 – 2014.

Curtea de Conturi a mai adaugat, 550.000 lei, finanţare nelegală în anul 2014, la datoriile mai vechi, cu care clubul pietrean este în litigiu: 14 miliarde de lei vechi, ca urmare a unor deconturi duble către Primăria Piatra Neamţ şi Consiliul Judeţean Neamţ, dar şi 54 de miliarde de lei vechi către Consiliul Judeţean Neamţ, finanţare considerată nelegală în perioada 2008-2013. Trasformate în euro, la cursul actual al BNR, ar însemna că vorbim despre încă aproximativ 1.200.000 de euro la datoria stipulată în planul de reorganizare.

 

Mihai STOIAN