De la bilanțul ISU Neamț, care a avut loc astăzi, 26 ianuarie, în sala Consiliului Județean, a lipsit din prezidiu taman reprezentantul Consiliului Județean. Au participat, în schimb, prefectul și șeful ATOP. Iar invitatul special a fost șeful IGSU, colonelul Daniel Marian Dragne.

În sală, primul rând din stânga a fost rezervat reprezentanților instituțiilor cu care colaborează ISU.

Materialul de bilanț, care s-a încadrat militărește în 28 de minute, din 30 anunțate, a fost prezentat de lt. col Mihai Ciprian Mitrea, care a condus ISU Neamț din luna iunie 2017, de când colonelul Ioan Nițică a fost suspendat din funcție. A fost un material bine structurat, pe direcțiile principale de acțiune: prevenire, pregătire și răspuns. În esență, au fost subliniate cauzele de incendiu din top (instalațiile electrice defecte fiind pe primul loc), faptul că s-au înmulțit incendiile provocate intenționat, dar și faptul că ”vârfurile” dintr-un an calendaristic sunt de Paști și de Crăciun și în lunile de vară. Nu tuturor celor din sală li s-a părut interesantă activitatea ISU, unul dintre invitați chiar a ațipit în timpul prezentării. Prefectul a avut un schimb scurt de cuvinte, la ureche, cu șeful IGSU, iar în restul timpului colonelul Dragne a scris ceva pe o foaie de hârtie și a trimis câteva SMS-uri.

Spre deosebire de activitățile de bilanț de până acum, lt. col. Mitrea și-a întrebat colegii din sală dacă au vreo problemă de ridicat sau ceva de spus, însă nimeni n-a luat cuvântul. Nici dintre șefii instituțiilor cu care colaborează pompierii n-a vorbit nimeni. În schimb, prefectul a spus câteva cuvinte, asigurându-i pe cei prezenți că-i va sprijini în activitatea lor ”atât prefectul Vasile Panaite, cât și cetățeanul Vasile Panaite”.

 

Spre deosebire de prefect, colonelul Dragne s-a ridicat și a mers la tribuna oficială când și-a rostit discursul. I-a asigurat pe pompieri că, anul acesta, IGSU va dota cu câte două autoscări, două camioane cu cârlig, un container cu dotări, autospeciale și ambulanțe noi fiecare inspectorat județean. Apoi le-a înmânat plachete de onoare sublocotenentului Ovidiu Negru, proaspăt trecut în corpul ofițerilor, și lt. col. Mihai Ciprian Mitrea, pentru că de la ISU Neamț a plecat spre IGSU o aplicație informatică extrem de utilă. Orice proprietar de clădire poate introduce datele constructive și află, automat, dacă are nevoie de autorizație PSI pentru a putea funcționa legal. Autorul aplicației, care a adunat deja aproximativ 60.000 de accesări, este slt. Ovidiu Negru. (C.M.)

Bilanțul ISU Neamț poate fi studiat aici.

1 COMENTARIU

  1. Am onoarea sa va salut dragii mei colegi, din cadrul ISU “Petrodava Neamt” !! La acest ceas de bilant, 26 ianuarie 2018, in nume personal, in calitate de ofiter in rezerva al Jandarmeriei Neamt, nu pot decat sa va multumesc din suflet, tuturor colegilor, pentru modul exemplar in care am cooperat, timp de 20 de ani, in jud, Neamt. Sigur, cu unii dintre dv. mai mult, ca durata in timp, cu alti colegi, mai putin. Acest aspect, din punctul meu de vedere, nu are nici o relevanta, atat timp cat NOI, CELE DOUA INSTITUTII, ne-am regasit nu de putine ori, numitorul comun in slujba cetateanului !!! Va doresc multa sanatate si putere de munca, fiti alaturi de familiile dumneavoastra, caci si ele sunt alaturi de dv. !!! Cu deosebita stima si respect, al dv, coleg, lt.colonel (R) Daniel Todirica.