Serviciul Poliţiei Rutiere Neamţ are în dotare un pistol radar TrueCam, cel mai performant instrument de determinare a vitezei, greu de combătut în instanţă. O primă acţiune în trafic cu noua achiziţie, pe DN 15, la Podoleni, s-a soldat cu reţinerea a 21 de permise şi aplicarea a 43 de amenzi pentru exces de viteză, în doar două ore.

Deocamdată doar 4 agenţi, care au făcut nişte cursuri la Bacău, au atestat pentru utilizarea pistolului radar, însă poliţiştii au obţinut şi calitatea de formatori, deci îi pot învăţa şi pe colegii lor. Din punctul de vedere al poliţiştilor, care se confruntau cu probleme în combaterea vitezei din cauza staţiilor pe care le folosesc şoferii, dar şi a faptului că listele cu numerele de înmatriculare ale maşinilor neinscripţionate circulau pe reţele de socializare, pistolul radar este un instrument foarte util. TrueCam poate fi folosit şi din afara autoturismului şi din interior, şi nu poate fi ecranat de autovehiculele de mare tonaj. Clasicul aparat radar nu poate măsura viteza autoturismelor care circulă în faţa unui autovehicul de mare tonaj, de exemplu.
Pistolul radar va fi folosit în viitorul imediat pe toate arterele din judeţ, unde se petrec accidente din cauza vitezei şi, mai ales, pe DN 2, în special în localitatea Traian.

C.M.

Articolul precedentL5 Primele 6 clasate invitate în Liga a IV-a
Articolul următorRănit grav după ce s-a răsturnat cu TAF-ul, accident de căruţă la Tupilaţi
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.