Șoferii care sunt veșnic motiv de plângeri din partea taximetriștilor, dar și a firmelor de transport în comun, pe motiv că le iau clienții, au fost subiecul unei acțiuni de control, derulate timp de două zile, în locurile deja cunoscute din județ.

„Pentru descurajarea conducătorilor de autoturisme de a nu mai efectua transport rutier public de persoane ilegal, au fost desfășurate activități specifice de control a legalității derulării transportului rutier public de persoane cu autovehicule destinate prin construcție să transporte între 4+1 și 8+1 persoane”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

„Acțiunea a vizat impunerea unui climat de ordine și siguranță publică prin depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de transport public de persoane și diminuarea nivelului de victimizare a populației prin accidente rutiere”.

Polițiștii au depistat 16 conducători auto care aveau pasageri în mașini și-i transportau contra cost și au dispus împotriva acestora „suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului pe o perioadă de 6 luni”. Asta i s-a întâmplat și unui bărbat, de 73 de ani din Roman, care a mai fost sancționat până acum, iar în timpul acțiunii polițiștilor a fost prins cu 3 persoane în mașină, pe care le luase din zona „Favori” și voia să le ducă la Dulcești. (C.M.)

Articolul precedentSpitalul Târgu-Neamţ: Număr record la donarea de sânge
Articolul următorColonelul Nițică a pierdut două trenuri în același timp
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.