Cea de-a 16-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) a avut doi câștigători originari din Piatra Neamț. Este vorba despre Tudor Panduru (27 ani, absolvent UNATC, promoția 2011) care a semnat imaginea lungmetrajului Familia mea fericită/ My Happy Family câștigător al Trofeului Transilvania și de Andrei Dăscălescu (33 ani, absolvent UNATC, promoția 2008) a cărui peliculă Planeta Petrila a primit Premiul Publicului Cinepub.

”Nu ne așteptam să câștigăm dar a fost o surpriză foarte plăcută mai ales că filmul a fost făcut într-o altă țară. Am stat vreo trei luni în Georgia pentru realizarea peliculei însă filmarea propriu-zisă a durat 40 de zile. Este al treilea film important pentru mine după Bacalaureat și Cinema, mon amour”, a declarat Tudor Panduru.

”Cum am zis și pe scenă, mie mi se pare că publicul de la Cluj este unul foarte exigent, foarte avizat și atunci premiul publicului mi se pare extrem de important, poate cel mai important premiu pe care l-ar putea câștiga un film. Având în vedere că minerii nu au o imagine foarte bună, mă așteptam la mai multă reticență din partea publicului. Cred că primul lucru care m-a impresionat a fost cât de multe aplauze a primit minerul Cătălin Cenușă. L-am invitat alături de mine pe scenă și aplauzele nu mai conteneau”, a spus și regizorul Andrei Dăscălescu.

Proiecția peliculei Planeta Petrila va avea loc la Piatra Neamț, vineri, 16 iunie, cu începere de la ora 20, în curtea Muzeului Memorial ”Calistrat Hogaș”.

”La fel cum am simțit să e o datorie de onoare a mea să proiectez filmul prima oară la Petrila, acum că filmul a fost premiat și la TIFF, simt că e o datorie de onoare să-l proiectez și la mine acasă. Va fi și o expoziție foto cu 23 de imagini surprinse în Petrila între anii 2013 și 2017. Surpriza cea mare e că vor fi prezenți ambii protagoniști: artistul Ion Barbu și minerul Cătălin Cenușă. Ar fi trebuit să aibă loc în cinematograful Dacia această proiecție dar pentru că acolo se montează scaunele noi, o să-l difuzăm în aer liber”, a mai afirmat Andrei Dăscălescu. (Ana MOISE)

Articolul precedentAntrenorul Constantin Ștefan și 4 noi jucătoare au venit la CSM Roman
Articolul următorFOTO Doi noi ofiţeri au depus jurământul la ISU Neamţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.