O femeie, de 56 de ani, din Piatra-Neamţ, s-a ales cu dosar penal pentru contrabandă, în seara de 21 octombrie, după ce-a fost depistată în trafic, în timpul unui filtru rutier organizat între localitățile Giuleşti şi Prăjeşti, de poliţiştii de la Secţia Rurală Români.

Scopul acţiunii a fost  prevenirea infracțiunilor judiciare, dar și a actelor ilicite de comerț, aşa că maşina femeii a fost controlată în amânunt. Poliţiştii au găsit  în autoturism 100 de pachete de ţigări,cu  timbru fiscal emis de autoritățile Republicii Moldova.

„Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia prevăzută şi pedepsită cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi conform art. 270 din Legea 86/2006”, a precizat inspectorul  Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

„Cele 100 pachete de ţigări au fost ridicate în vederea confiscării, valoarea prejudiciului urmând a fi stabilit de DRAOV Iaşi”. (C.M.)

Articolul precedentLIGA A II-A: Foresta Suceava a ajuns pe 2 * REZULTATE * CLASAMENT
Articolul următorLIGA A III-A: REZULTATE COMPLETE * CLASAMENT
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.