Pietreanca Mihaela Cosma a obţinut menţiune la concursul de artă plastică “Ion Irimescu”, de la Suceava. Cursantă în primul an la Şcoala Populară de Arte Piatra Neamţ, la clasa pictorului Radu Macavei, ea a obţinut distincţia la secţiunea grafică, pentru creaţia intitulată “Marină” (foto).

“Am primit un mărțișor unicat. Mă bucură enorm și îi mulțumesc domnului profesor Radu Macavei, pentru că a avut încredere în talentul meu redescoperit târziu. La început, demult, au fost încurajările domnului profesor Dumitru Florea, de la Şcoala Generală nr. 3, de care mi-am adus aminte, când am decis să trec pragul Școlii Populare de Arte Piatra-Nemț. Domnului Macavei îi revine însă meritul de a-mi fi mobilizat, cu răbdare, resurse pe care le credeam uitate în… amintiri din copilărie”, a mărturisit Mihaela Cosma.

Concursul ajuns la ediţia a XIII-a a fost organizat de Centrul Cultural “Bucovina”, prin Şcoala de Arte “Ion Irimescu”. Competiţia la care s-au înscris 41 de concurenți, din 18 județe s-a desfăşurat pe două secțiuni-pictură și grafică. Juriul a fost alcătuit din personalităţi în domeniul artelor plastice: lector univ. dr. Oana Ruxandra Hrișcă – Universitatea “Ștefan cel Mare” Suceava (preşedintele comisiei); Lucia Pușcașu – artist plastic, membru UAP Suceava; Niculai Moroșan – profesor Colegiul de Arte “Ciprian Porumbescu”, președinte UAP Suceava; Mihai Pânzaru-PIM – caricaturist, membru UAP Suceava şi Ion Băițan – directorul Școlii de Arte “Ion Irimescu”. (M. CONSTANTINESCU)