Atleta Diana Țigănașu (CS Ceahlăul Piatra Neamț) va pleca de Ziua Copilului, la Istanbul, în Turcia, pentru a participa la Campionatele Balcanice în aer liber rezervate junioarelor II. Obiectivul elevei prof. Dan Cojocaru este adjudecarea titlului balcanic atât în proba de disc, cât și în cea de greutate. Anul trecut, Diana Țigănașu a obținut bronzul la disc, cu rezultatul de 45,19 metri, fiind în primul an de juniorat II.

Pietreanca Diana Țigănașu vrea aur la Balcaniada de junioare II, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMi-aș dori să câștig medalia de aur la ambele probe și bineînțeles cu un rezultat foarte bun. La greutate mă gândesc la un nou record național, adică să arunc peste 16,69 metri, iar la disc să mă apropii de 50 de metri”, a declarat Diana Țigănașu, care, în Turcia, va fi însoțită și de antrenorul Dan Cojocaru.

Recent, la un concurs de pregătire în Germania, Diana Țigănașu a aruncat bila la 16,69 metri, stabilind un nou record național. „Am făcut o pregătire bună, mă simt în formă și sper să fie bine”. Vechiul record național i-a aparținut colegei sale, Lenuța Burueană, pe care l-a stabilit la 25 mai 2013, la București.

Pietreanca Diana Țigănașu vrea aur la Balcaniada de junioare II, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Important ar fi ca Diana Ţigănaşu să termine cu rezultate bune competiția. Am dori să arunce în jur de 48 de metri la disc și poate peste 16,70 metri la bilă. La greutate, Diana are al optulea rezultat mondial, iar contracandidata sa, o grecoaica, are a noua performanță”, a declarat prof. Dan Cojocaru.

La Campionatele Naționale Școlare, desfășurate pe 27 mai, în Capitală, unde a concurat pentru LPS Piatra Neamț, Diana Țigănașu  a câștigat fără probleme cele două probe de greutate (14,65 metri) și disc (47,19 metri). (Ana MOISE)

Articolul precedentÎnscrieri în clasa a V-a la colegiile de top din Piatra Neamţ
Articolul următorTurneu zonal fotbalistic U15 la Piatra Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.