fata violataO fată, de 17 ani, din Piatra-Neamţ, a fost violată de trei tineri, după ce-au petrecut o noapte împreună, mai întâi la un bar şi apoi acasă la unul dintre ei.

După ce-a fost agresată, fata a depus reclamaţie la poliţie şi, în ziua de 11 noiembrie, toţi cei trei tineri au fost duşi la judecătorie.

„Dispune arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 11.11.2015 până la data de 10.12.2015 inclusiv, a inculpatului CREŢU MARIUS-ANDREI, aflat în Centrul de reţinere şi arest preventiv Neamţ, cercetat în dosarul de urmărire penală nr. 5856/P/2015 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ, pentru săvârşirea infracţiunii de viol, respingând ca nefondată solicitarea acestuia de a se dispune luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu sau luarea măsurii preventive a controlului judiciar ori a controlului judiciar pe cauţiune”, se arată în încheierea de şedinţă.

Instanţa a luat aceeaşi măsură şi pentru Marian Doru Darie (29 de ani), acuzat tot de viol, şi pentru Dorin Gabriel Iordache (26 de ani), cercetat pentru complicitate.

Anchetatorii au stabilit că cei trei au mers cu fata la un bar din Piatra-Neamţ, unde au consumat cu toţii alcool, şi apoi au continuat petrecerea acasă la Iordache. Dimineaţă, Darie şi Creţu (28 de ani) au violat fata, sub ameninţare, iar gazda, chiar dacă nu a participat la agresiune, nici nu a făcut nimic ca s-o împiedice. Desigur, cei trei indivizi pot ataca sentinţa Judecătoriei Piatra-Neamţ, însă după ce cazul de la Vaslui a creat adevărate dezbateri naţionale, este puţin probabil ca vreo instanţă să dispună cercetarea lor în stare de libertate.

Poliţiştii mai au în lucru o reclamaţie de viol, de astă dată fiind vorba despre o femeie de 53 de ani din Roman, care susţine că a fost acostată pe stradă, în seara de 10 noiembrie, de către un necunoscut care a agresat-o sexual. (C. MIRCEA)

Articolul precedentIGSU: Precizări referitoare la avizul de securitate la incendiu
Articolul următorITM Neamţ: Firme date pe mâna Poliției pentru muncă la negru
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.