0:00

Pietrean condamnat la cea mai mare pedeapsă prevăzută de lege, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMagistrații din cadrul Judecătoriei Piatra Neamț s-au pronunțat într-un dosar penal și au aplicat cea mai mare pedeapsă prevăzută de lege. Este vorba de o cauză cu acuze de comitere a infracțiunii de înșelăciune prin metoda „Accidentul”. Practic, pedeapsa aplicată de instanță a fost de 3 ani de închisoare, însă acuzatul mai are la activ zeci de condamnări pentru fapte similare. Sentințe din anul 2016 și până în prezent au fost contopite cu cea pronunțată la finalul săptămânii trecute și a rezultat o sancțiune record, de 23 de ani, 2 luni și 7.372 zile de închisoare. Cum totalul depășește cu mult maximul legal, magistrații au fost nevoiți să se limiteze la 30 de ani de detenție. „În temeiul art. 60 Cod penal, constată că pedeapsa astfel stabilită depășește maximul general al pedepsei închisorii, inculpatul Adumitroaie Nicolae urmând să execute pedeapsa finală de 30 (treizeci) de ani închisoare”, conform Judecătoriei Piatra Neamț.

De menționat este faptul că toate faptele reținute în sarcina pietreanului, atât cele din cauza prezentă cât și cele mai vechi, au fost comise din penitenciar. Asta deoarece au fost contopite sentințe și din anul 2016, iar acuzatul este încarcerat de aproape un deceniu. „În temeiul art. 72 Cod penal și art. 40 Cod penal deduce din pedeapsa principală rezultantă aplicată prin prezenta sentință reținerea, arestarea preventivă și perioada executată de la 14.08.2015 la zi”, mai arată sursa citată.

Conform actelor de urmărire penală a fost vorba de 5 fapte, prima având loc pe 18 aprilie 2019 când una din victime a fost sunată de o persoană care s-a recomandat a fi consul al României și că fiul victimei ar fi comis un accident de circulație peste hotare, drept pentru care este nevoie de 10.000 lei pentru ca fiul să nu fie tras la răspundere penală. Victima nu avea decât 7.130 de euro, bani pe care i-a remis unei femei. Ulterior partea vătămată a luat legătura cu fiul său și și-a dat seama că a fost înșelat. Prin aceeași metodă au fost înșelate alte patru persoane.

(G. S.)

Articolul precedentFOTO. Activități de prevenire desfășurate de polițiști în școlile din Neamț
Articolul următorProiect al ISJ Neamț: „Profesor pentru o zi”
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.