accident noapteaÎn contextul aglomeraţiei din trafic şi al agitaţiei obişnuite în perioada dinaintea sărbătorilor, la care se mai adaugă şoferii băuţi şi neatenţi, accidentele rutiere grave şi cele mortale sunt, din păcate, în creştere numerică. Iar acest week-end a mărit statisctica neagră cu doi morţi şi şase răniţi grav.

Zona în care par să se concentreze cele mai multe evenimente rutiere este Târgu Neamţ. Pe strada Ștefan cel Mare din oraş s-a produs, de altfel, accidentul din debutul acestui sfârşit de săptămână, a cărui victimă chiar n-a avut nicio vină. Este vorba despre un bărbat, de 57 de ani, din Vânători, care traversa regulamentar şi a fost rănit grav de maşina condusă de un sucevean, de 44 de ani, care a fugit după impact. Poliţiştii l-au găsit şi i-au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului.

Un alt sucevean, în vârstă de 43 de ani, a accidentat mortal un bărbat, de 47 de ani, din Boteşti, care s-a angajat în traversarea DN2 prin loc nepermis fără sa se asigure. Şoferul este cercetat pentru ucidere din culpă .

Tot sâmbătă 19 decembrie, pe strada Mihai Viteazu din Roman, o femeie, de 43 de ani, din localitate, a accidentat grav un pieton, care traversa pe zebră. După impact, maşina femeii a intrat în alte două autoturisme parcate şi abia pe urmă s-a oprit.

Sâmbătă după-amiază, un şofer, de 37 de ani, din Iaşi, care se afla sub influenţa alcoolului, a pierdut controlul asupra direcţiei, după o curbă uşoară. Maşina s-a răsturnat în şanţ, unul dintre pasageri a murit, iar alţi doi au fost răniţi grav. Singurul care a scăpat cu răni uşoare este şoferul, cercetat acum pentru ucidere şi vătămare corporală din culpă, plus conducere sub influența alcoolului.

Sâmbătă seara, pe aceeaşi stradă Ștefan cel Mare din Târgu Neamț, o femeie, de 23 ani, din localitate, a pierdut controlul volanului într-o curbă, iar maşina s-a răsturnat. Doi pasageri din autoturism, unul de 15 ani, iar celălalt de 17 ani, au fost răniţi.

Pentru a preveni producerea accidentelor grave, poliţiştii au făcut acţiuni în fiecare zi cu scopul de a depista vitezomanii şi şoferii băuţi. Doar în zilele de 18 şi 19 decembrie au fost controlate 942 autovehicule, 75 de şoferi care circulau cu viteză excesivă au fost amendaţi, alţi 7 care erau băuţi până la limita infracţiunii au rămas fără permise, iar 7 s-au ales cu dosare penale pentru conducere sub influența alcoolului. Acţiunile în trafic vor continua şi în perioada următoare. (C. MIRCEA)