reclama autocenter

Renumitul pictor nemțean, prof. Gheorghe Vadana, împlinește astăzi 87 de ani și peste 50 de ani de activitate artistică creatoare. Decanul de vârstă al artiștilor plastici din județul Neamț s-a născut la 3 februarie 1931, la Poiana Teiului, iar în 1967 a absolvit Facultatea de Arte Plastice din Iași, la clasa profesorului Adrian Podoleanu. ”Mă simt bine, este o vârstă impresionantă chiar și pentru mine, numai că și anii aceștia își mai pun câteodată amprenta, pe mișcare și pe alte cele, dar, în general, sunt bine. Chiar acum aștept musafiri”, a spus sărbătoritul zilei de astăzi.

Întrebat de ce a mutat expoziția sa anuală la începutul lunii aprilie, maestrul a răspuns că s-a gândit să o facă mai primăvăratică. ”De obicei, o făceam de ziua mea, dar am decis să o mut mai înspre un anotimp călduros. Voi veni în fața celor care iubesc și apreciază arta mea, ca de obicei, cu o serie de lucrări noi. Nu mi-am schimbat nici stilul, nici viziunea despre artă, nici despre natură, nici despre oameni. Rămân același consecvent iubitor de natură, de oameni și de frumosul care ne înconjoară”.

Prof. Ștefan Potop, președintele UAP Neamț, i-a transmis lui Gheorghe Vadana mulți ani, inspirație și putere de creație: ”Este pictorul cu cea mai îndelungată activitate didactică și artistică din Neamț, fiind un exemplu de vitalitalitate pentru toți. Faptul că expune în fiecare an arată că, iată, cu cât înaintezi în vârstă, cu atât ești mai creativ, ai mai multe de spus din punct de vedere artistic. Așteptăm cu nerăbdare să mergem, la începutul lunii aprilie, la vernisajul său”. (Ana Moise)

Articolul precedentÎn Neamţ, de aproape 3 ori mai multe oferte de muncă decât în Bacău, Botoşani şi Suceava
Articolul următorCSM Ceahlăul în cantonament la Sovata
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.