ACTUALIZARE 5: La ora 10:40, pirotehniştii SRI au terminat de scanat cele două obiecte suspecte. Apoi, pentru maximă siguranţă, le-au verificat şi aprofundat, uitându-se efectiv în interiorul acestora. Întrucât lucrurile păreau a fi în regulă, rucsacul şi poşeta au fost îndepărtate, fiind plasate în portbagajul uneia dintre maşinile SRI. După retragerea dispozitivului de siguranţă, se va da drumul şi circulaţiei rutiere. Din fericire, a fost doar o alarmă falsă.

ACTUALIZARE 4: La ora 10:15, un specialist pirotehnist al SRI a îndepărtat obiectele (două la număr: rucsacul şi, din câte se pare, o poşetă) de pe cutia de gaz şi le-a plasat pe trotuar în faţa clădirii poştei (care, apropo, nu a fost evacuată şi este plină de angajaţi). Cu rucsacul, care pare destul de greu, a fost mai dificil. Oarecum neatent, specialistul SRI a scăpat poşeta din mână, dar, din fericire, nu au fost urmări. La 10:20, a început “studierea” obiectelor suspecte. Se bucură de succes magazinele din zonă, care au vânzări colosale de sucuri, cafele sau ţigări.

ACTUALIZARE 3: Între procedurile standard care se aplică în astfel de cazuri şi treburile de zi cu zi ale oamenilor care au treabă în zonă s-au poziţionat, firesc, forţele de ordine. Cei doi jandarmi, plasaţi la intersecţia cu sens giratoriu de la Vânătorul şi Pescarul, au încasat înjurături de la angajaţii magazinelor din zonă, care voiau să meargă la serviciu. Ba o tânără hotărâtă, care s-a supărat maxim că nu e lăsată să treacă spre Petrodava, unde lucrează ca vânzătoare, a strigat în gura mare: „Sunteţi nişte retardaţi”. În rest, nervi în trafic, maşini care încercau să se strecoare pe contrasens, „amabilităţile” de rigoare şi un şir impresionant de autoturisme. Cât despre bagajele suspecte – un rucsac şi o borsetă – existau informaţii încă de dimineaţă că mai mulţi oameni s-au uitat în ele, dar nimeni nu le-a luat de acolo pentru că n-a fost atras de conţinut: nişte caserole goale.

ACTUALIZARE 2: La ora 9:50 a sosit echipa pirotehnică a SRI. La aceeaşi oră, se “lucrează” şi pentru oprirea gazului. Un om al străzii, Victor, după cum se recomandă, va fi interogat de SRI, întrucât a spus că rucsacul îi aparţine.

ACTUALIZARE 1: La mai bine de două ore de la apelul iniţial (9:30) au apărut la faţa locului şi angajaţii E.ON, pe branşamentul cărora “odihneşte” rucsacul suspect. Între timp, s-a luat în calcul şi ipoteza (de dorit!) ca rucsacul să aparţină vreunui student, având în vedere că din zonă pleacă microbuzele înspre Cluj-Napoca.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Circulația în zona centrală a orașului Piatra Neamț este blocată. De la Casa de Cultură până la fostul magazin Gostat mașinile sunt blocate în trafic. Troleibuzele sunt oprite, au apărut jandarmi, poliție, cei de la SMURD.

Este vorba despre un rucsac care a fost văzut pe o țeavă de gaz în zona respectivului PECO, pe o cutie de gaz între clădirea unde funcționează Poșta și PECO Petrodava.

La fața locului a ajuns și subprefectul de Gheorghe Neculae, care ne-a declarat că pe camerele de la Centrul de Calcul se văd, două persoane care în jurul orei 5:47 ar fi avut asupra lor acest tip de genți, dar imaginile sunt neclare. Au fost vizionate și filmările de la stația PECO, unde nu s-a văzut decât circulația obișnuită, autoritățile au trimis după șeful de tură de la Rompetrol, să-l aducă de acasă pentru amănunte. Apelul la 112 s-a făcut la ora 7:30 și în continuare sunt așteptați geniștii  de la Suceava.

Articolul precedentDIICOT: Miniseră de cannabis în sufragerie!
Articolul următorEmil Creangă, implicat în accident rutier! E la spital pentru investigaţii!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

Comments are closed.