0:00

Piatra Neamț. Un bar din Piatra Neamț amendă  și activitate suspendată, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiBarul Lord’s de pe strada Mihail Kogălniceanu din Piatra Neamț, a fost amendat cu 2.000 de lei și va avea activitatea suspendată pentru o perioadă de 30 de zile, începând de astăzi, 13 ianuarie.

„La data de 8 ianuarie, în jurul orei 22,30 poliţiştii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că un operator economic din Piatra Neamț nu a respectat dispozițiile legale prevăzute de Legea 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Societatea comercială a fost sancționată contravențional, cu amendă în sumă de 2000 de lei, fiind dispusă totodată și sancțiunea complementară a închiderii temporare, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 13 ianuarie, a sediului operatorului economic”, a precizat subinspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Motivul: „conform articolului 6 din Hotărârea nr. 34 din 6 ianuarie 2022, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 8 ianuarie 2022, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, activitatea în baruri, cluburi și discoteci este interzisă”.

Sancțiunile au fost aplicate potrivit articolului nr. 66, aliniatul 4 din Legea nr. 55/2020: „În cazul în care constată săvârșirea contravenției prevăzute la art. 65 lit. r), pe lângă sancțiunea contravențională principală prevăzută la art. 66 lit. c), agentul constatator dispune și sancțiunea contravențională complementară a închiderii temporare, pe o durată de 30 de zile, a sediului principal sau secundar în care operatorul economic desfășoară activitatea suspendată temporar prin măsurile stabilite potrivit art. 5 alin. (3) lit. f)”.

Interesant este faptul că, pe contul de socializare al barului respectiv, la 1 oră și jumătate distanță din momentul în care polițiștii luau măsurile amintite mai sus, era postat un filmuleț cu modul în care se distrează clienții cafenelei.

Angela Croitoru

Articolul precedentGroaznic: Tânăr îngropat de viu în timp ce lucra la o canalizare
Articolul următorVânători-Neamț: Acțiune „fructuoasă” a Poliției Rutiere Târgu Neamț și RAR
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.