Aplicația Piatra Neamț CityApp și Piatra Neamț City.ro a fost lansate miercuri, 4 iulie, în cadrul unei conferințe de presă susținută de primarul Dragoș Chitic și Ionuț Munteanu, CEO manager al companiei Eventya City Apps.

Platforma digitală oferă două module: unul pentru raportare evenimente sau incidente și unul cu informații turistice. În aplicație, se vor înscrie atât personalul tehnic din Primărie, cât și societățile Consiliului Local, care vor putea prelua în timp real incidentele legate de cetățeni. Primarul Dragoș Chitic spune că deja a avut discuții cu reprezentanții societăților respective și urmează ca inclusiv avariile Apa Serv să fie anunțate prin intermediul aplicației.

Contractul cu firma care gestionează CityApp este încheiat pe 6 luni, iar primăria va achita lunar 4.000 de lei, fără TVA.

Piatra Neamț City App poate fi descărcată atât din sistemul Android, cât și din IOS.

Pietrenii trebuie să aibă în Primăria Piatra Neamț un partener de încredere, prin intermediul căruia să-și rezolve cu rapiditate problemele, să poată comunica aspecte negative din oraș și să vadă că își găsesc o soluție de rezolvare într-un timp rezonabil. Plecând de la aceste considerente, am implementat o aplicație modernă, care să ofere cetățenilor posibilitatea să transmită incidente din majoritatea domeniilor care țin de instituțiile publice și societățile furnizoare de utilități. Practic, CityApp are două componente principale: modulul de raportări incidente și ghidul turistic digital. Prima componentă, prin intermediul acestei soluții software tip Smart City, municipalitatea pune la dispoziția cetățenilor un instrument de comunicare direct și transparent, menit să ajute la rezolvarea mai rapidă a problemelor semnalate în oraș. Astfel, vom afla despre diferitele incidente transmise de cetățeni într-un timp mult mai scurt și vom comunica acestora măsurile luate pentru soluționarea lor. Vor putea raporta incidente legate de străzi, gunoi, trafic, parcări, apă și canalizare, transport în comun, furnizori de utilități. Ghidul turistic digital vine în ajutorul turiștilor care vizitează orașul nostru, oferind informații utile legate de obiectivele de interes turistic, trasee, posibilități de cazare, servicii și activități de petrecere a timpului liber. Agenții economici și organizatorii de evenimente au și ei la dispoziție un mijloc gratuit și centralizat de promovare, unde își pot prezenta ofertele și le pot actualiza în timp real. Această aplicație este încă un pas ca orașul nostru să funcționeze armonios”, a spus Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra Neamț. (E.C.)

 

Articolul precedentOcolul silvic Borca: în ultimii 12 ani s-au tăiat maximum 3 mc la hectar
Articolul următorLocalnic din Grințieș mușcat de șarpe
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.