Vineri, 30 septembrie, la Piatra-Neamț și Târgu Neamț se va derula mult așteptatul eveniment Noaptea Cercetătorilor. Experimente de fizică, roboți, pictură, pirogravură în lemn, concerte susținute de elevi și multe suprize îi aștepată pe copii, tineri și pe toți cei curioși de știință și tehnică.

Târgu Neamț va găzdui evenimentul la Muzeul de Istorie și Etnografie, începând cu ora 15. Tema centrală propusă pentru acest an vizează transmiterea unor informații din activitatea arheologilor și celor preocupați de istorie. În program sunt cuprinse și demonstrații de lupte antice și medievale susținute de grupul Carpii Petrodavei și Plăieșii Cetății Neamțu. De la ora 17 și până la ora 19 sunt anunțate ateliere de arheometalurgie, metalurgie tradițională și experimente de fizică cu Inge Olaru. Noaptea Cercetătorilor va fi deschisă de conferința susținută de muzeograful dr. Vasile Diaconu.

Mesagerulneamt.ro este partener media al evenimentului de la Târgu Neamț și puteți afla aici detalii despre surprizele pregătite de organizator la activitățile din municipiul Piatra-Neamț, ce se vor derula la Shopping City, de la ora 17. Parteneri sunt Asociația Sprijin+, Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu”, Școala Gimnazială nr. 2, Școala Gimnazială nr. 3, Colegiul Tehnic Forestier, Asociația Eu Codez Piatra-Neamț, Asociația pentru Știință, Cultură, Ecologie, Tineret și Integrare Social- ASCETIS.

C.I.

Articolul precedentL3 CSM Ceahlăul se întoarce cu un punct de la CSM Bacău
Articolul următorZimbru în libertate văzut în Târpești