După ce consilierii locali au aprobat în ședința ordinară din noiembrie reevaluarea celor trei proiecte de mobilitate urbană din municipiul reședință de județ, Primăria Piatra Neamț a publicat pe SEAP documentația tehnică și așteaptă ofertanți. Valoarea totală a lucrărilor este de aproximativ 90.000.000 lei și, raportat la sumă dar și la impactul pe care-l poate avea asupra orașului, poate fi considerată una de maximă importanță.

Suntem foarte aproape de începerea lucrărilor din proiectele pentru modernizarea principalelor coridoare de mobilitate din Piatra-Neamț. Ne dorim cât mai mulți ofertanți care să se înscrie și pentru a avea timpul necesar pentru pregătirea ofertelor, licitația va fi deschisă pe platforma de achiziții 45 de zile. Lucrările desfășurate includ și reamenajarea și accesibilizarea trotuarelor, a spațiilor verzi, reorganizarea parcărilor, îngroparea cablurilor și montarea de mobilier urban nou. Cele trei coridoare de mobilitate care vor fi reorganizate și modernizate sunt Bd. 9 Mai – Strada Dimitrie Leonida, Bd. Decebal –  Piața Mihail Kogălniceanu- Bd. Traian și Strada Mihai Viteazu.

Implementarea proiectelor de mobilitate urbană va însemna modernizarea orașului nostru. Ne dorim prioritizarea transportului în comun și a celui pe bicicletă și transformarea orașului nostru într-unul modern, european, prietenos cu pietonii, redat oamenilor. Lucrările la cele trei proiecte se vor desfășura etapizat, astfel încât să se diminueze disconfortul pentru pietreni și pentru cei care tranzitează orașul” a declarat primarul Andrei Carabelea.

Este de remarcat că Primăria, după o primă încercare, eșuată, de a scoate la licitație un singur coridor, a ales calea unui pachet de trei proiecte, ceea ce ar putea reprezenta din start o selecție a firmelor care ar putea executa lucrările. Constructorul sau asocierea de firme va trebui să construiască și 2 poduri de peste Cuejdi, pe lângă celelalte lucrări de asfaltare și amenajare stradală.

Mai multe detalii despre lucrări puteți găsi aici și aici.

Criteriile de evaluare nu diferă foarte mult de celelalte licitații, pe primul plan fiind cea mai bună ofertă financiară și , foarte important, timpul de execuție, beneficiarul fiind presat de timp. Ofertele pentru realizarea proiectelor pot fi depuse până pe 7 februarie 2022. Pentru municipiul Piatra Neamț proiectele de mobiliatate urbană ar putea reprezenta startul spre modernizarea orașului și pregătirea pentru provocările la care va trebui să facă față într-un viitor foarte apropiat.

A.D.V.

 

Articolul precedentDouă noi rute turistice la mănăstirile din Neamț prind contur în 2022
Articolul următorFoto. Pipirig: S-au trezit cu TIR-ul în curte
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.