reclama autocenter

Primăria Piatra Neamț vrea să încheie un parteneriat cu Facultatea de Geografie și Geologie a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași pentru implementarea Proiectului “Dezvoltarea unei facilități recreaţionale şi de vizitare în Parcul Pădure Cozla Piatra Neamţ, pentru încurajarea unei vieți active”. Partea din proiect de care se vor ocupa specialiștii de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza este analizarea efectelor acestuia asupra populației locale și a turiştilor.

Valoarea totală a proiectului este de peste 71 de milioane de lei. Din această sumă 1.156.780 lei o reprezintă partea de documentații tehnice, care urmează să fie finanțată și rambursată 100% prin Programul Operațional Asistență Tehnică 2014-2020, proiectul “Sprijin la nivelul Regiunii Nord Est pentru pregătirea de proiecte finanțate din perioada de programare 2021-2027 pe domeniul specializare inteligentă. Partea de realizare a documentației tehnice are ca termen limită ultima zi a acestui an, 31 decembrie.

Prin intermediul acestui proiect se dorește realizarea unui parc tematic pe Cozla și posibilitatea de a analiza efectele acestuia asupra populației locale și a turiştilor. Parcul va avea trasee de hiking, zone de relaxare, trasee de alergare şi de ciclism (mountain-bike), zone de căţărat, puncte de belvedere, alei tematice – punând în valoare Cultura Cucuteni cu exponate ce exemplifică teorii ştiinţifice, sanie de vară şi iarnă, bob alpin, tiroliană, pârtie all-season, trasee suspendate şi parc de aventură și locuri de joacă.

Principala tematică integrată a parcului va fi „Evoluţia Fosilelor”. Vor exista și spații de educație în aer liber, într-un Amfiteatru al educației.

A. Croitoru

Articolul precedentL2 U Cluj a învins U Craiova 1948 şi a revenit pe loc de play-off
Articolul următor94 de cazuri noi Covid-19 în Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.