0:00

Piatra Neamț. Lucrările la Grădinița nr. 2 și Școala nr. 5 aproape de finalizare, susține primarul Andrei Carabelea. Întârzieri la Școala nr. 8, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPrimarul Andrei Carabelea, invitat la emisiunea „Cafeaua de dimineață” de la Mesagerul de Neamț, de astăzi, 22 februarie, a venit cu vești bune pentru copiii care așteaptă să se întoarcă în spațiile de la Grădinița nr. 2 și la Școala nr. 5, însă s-a abținut să dea un termen pentru Școala nr. 8, unde sunt întârzieri.

„Avem vești bune, suntem în curs de obținere a ultimelor avize pentru Grădinița nr. 2, cea din zona gării. De săptămâna viitoare, sigur, copiii vor putea merge la grădiniță. Eu sper chiar de luni (26 februarie -n.r.) și facem tot ceea ce ține de noi, de primărie. Documentele au fost depuse la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, sunt în analiză. Am deplină încredere că sunt profesioniști și știu că este una dintre prioritățile orașului”, a declarat în emisiune primarul Carabelea.

La Școala Gimnazială nr. 5 lucrările sunt finalizate, mai sunt doar branșamentele la electricitate de făcut și alte lucruri care nu mai țin de partea de construcții neapărat. Edilul a menționat că pe 15 martie ar trebui ca școala să fie gata pentru recepția finală. Va mai fi necesară obținerea de avize, deja au fost făcute vizite în teren de la instituțiile care au de dat aceste avize. Primarul a vorbit despre o strânsă colaborare între primărie, ca beneficiar, proiectant și diriginte de șantier. Așadar, pe finalul lunii martie, Școala nr, 5 va fi gata să-și primească elevii și cadrele didactice.

Nu același lucru se poate spune și despre Școala Gimnazială nr. 8, unde stadiul de realizare este de 70%-75%. „Din păcate, îmi este greu să le promit copiilor, părinților și profesorilor că, în luna martie sau aprilie, o să avem recepția la terminarea lucrărilor. Sunt unele lucruri care țin de capacitatea noastră, altele depinde de noroc”, a spus Andrei Carabelea.

Puteți urmări emisiunea integral aici.

Angela Croitoru

Articolul precedentProtest la Ministerul Sănătății, sindicaliștii amenință cu greva generală!
Articolul următorÎnșelăciune cu așa-zise acțiuni Hidroelectrica
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.