0:00

Piatra Neamț. La Școala nr. 5 s-a făcut recepția lucrărilor, dar la Școala nr. 8 mai este de lucru, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiS-a finalizat procesul de renovare și reabilitare a Școlii Gimnaziale nr. 5 din Piatra Neamț, iar pe 10 mai s-a făcut recepția în prezența constructorului și a unei echipe din partea beneficiarului, primăria pietreană. Au fost verificate în amănunt instalații termice, electrice și sanitare, rezervorul de apă pentru incendiu, tâmplăria, sălile de clasă și tot ce ține de această investiție. Chiar și în aceste condiții, până la finalul acestui an școlar elevii nu vor reveni în unitatea de învățământ deoarece mobilierul este insuficient. Primarul Andrei Carabelea a dat asigurări că până la toamnă Școala nr. 5 va fi dotată cu mobilier nou, astfel ca noua investiție să poată fi exploatată de la debutul anului școlar 2024 – 2025.

Piatra Neamț. La Școala nr. 5 s-a făcut recepția lucrărilor, dar la Școala nr. 8 mai este de lucru, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn aceeași zi cu recepția lucrărilor de la Școala nr. 5, primarul Andrei Carabelea a făcut o vizită de lucru și la Școala Gimnazială nr. 8. Aici mai este încă de lucru și la acest moment constructorul a estimat că investiția este realizată în procent de 85 – 90%, dând asigurări că totul va fi finalizat luna aceasta sau cel mai târziu la început de iunie.

Rămâne de văzut dacă acest termen va fi respectat. În consecință, la terminarea lucrărilor va avea loc recepția, cert fiind faptul că nu mai este timpul fizic necesar ca elevii să revină în acest an școlar. La fel ca la Școala nr. 5, și aici  urmează dotarea unității de învățământ cu mobilier nou, estimările de la acest moment fiind ca de la toamnă la Școala Gimnazială nr. 8 să se reia cursurile în condiții normale.

Gabi SOFRONIA, foto Bogdan CĂLIAN

Articolul precedentISJ Neamț anunță: 126 de gradații de merit scoase la concurs în 2024
Articolul următorLansare de carte la Biblioteca Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.