0:00

PIATRA-NEAMŢ: Investiție de milioane rasă cu buldozerul!, ZCH NEWS - sursa ta de informații”După ce, în prealabil, persoanele care locuiau în condiții insalubre în cartierul Speranța au primit locuințe de necesitate în anexa Văleni III, astăzi a început demolarea și ingienizarea halelor din cartierul Speranța. În anexa Văleni III beneficiază de locuințe de necesitate doar persoanele care au acest drept. În zonă a fost înființat un post de poliție, iar locuitorii care nu vor respecta legea sau cei care vor deteriora locuințele vor fi evacuați”, anunță Primăria Piatra Neamț într-o postare pe facebook, la care atașează, spre justă dovedire, și poze de la locul faptei.

PIATRA-NEAMŢ: Investiție de milioane rasă cu buldozerul!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSe trece astfel sub șenile o investiție pentru care demersurile au început încă din anii 2000, pe vremea primarului Ion Rotaru, care povestea în articole de presă cum bate el drumul la Guvernul Adrian Năstase ca să obțină bani pentru locuințele sociale din Speranța (4 milioane de dolari vehicula, în 2004, înainte de alegeri fostul primar al Pietrei), dar care demersuri au fost materializate în primul mandat al lui Gheorghe Ștefan, prin 2005-2006, când fostele hale avicola au fost cumpărate de primărie cu tot cu terenul de sub ele (valoarea exactă a tranzacției rămâne bine ascunsă în hârtiile primăriei, dar se vehicula pe la 1,5 milioane de lei). Pentru amenajarea lor în locuințe sociale destinate țiganilor care făcuseră deja praf alte blocuri (cazurile bl. 40 de pe Ulmilor, D2 de pe Tiparului și bl. 8 de pe Siretului rămân de referință), primăria a cheltuit cam la 2 milioane de euro bucata, în final.

Dacă mai punem la socoteală că numai pentru demolare a fost nevoie de aproape 280.000 de lei, reiese că e o mare afacere pentru primărie să construiască locuințe pozitiv-discriminatorii, să le dea, să le vadă făcute praf, apoi să reia circuitul, în altă parte, dar cu aceiași beneficiari. (Dana OSTAHIE)

PIATRA-NEAMŢ: Investiție de milioane rasă cu buldozerul!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPIATRA-NEAMŢ: Investiție de milioane rasă cu buldozerul!, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Articolul precedentContorizarea apei la Piatra Neamț: Convenție, nu contract
Articolul următorCorona Brașov – HCM Roman 26-25 (11-10) Medaliile de bronz merg la Braşov!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.