pietricica turism

Ploaia torențială din această seară a inundat, din nou, zona Văleni, din Piatra Neamț. Un echipaj de pompieri cu o autospecială și două motopompe intervin, de pe la ora 19 și scot apa din 3 curți. De marțea trecută, 18 iunie, când oamenii care locuiesc în cartierul Văleni au fost grav afectați de inundații, pompierii intervin zilnic pentru evacuarea apei din case și din curți.

Tot în această seară, 27 iunie, în urma ploii, a fost inundată o curte în comuna Vânători-Neamț. Cinci militari de la Detașamentul de pompieri Târgu Neamț acționează cu o motopompă transportabilă.

Hidrologii au emis o atenționare cod galben valabilă din seara de 27 iunie și până în ziua de 28 iunie, ora 8, de scurgeri importante pe versanți, torenți pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite cu depășiri ale cotelor de atenție pe râurile mici din bazinul Bârladului și pe râul Bistrița, ca urmare a ploilor torențiale. Sunt vizate județul Neamț, Bacău, Harghita, Suceva, Iași, Vaslui, Vrancea și Galați.

(C.I.)