0:00

Piatra-Neamţ: Interes şi lipsă de interes la şedinţele de consiliu local. Cine este lider la absențe nemotivate?, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn unele şedinţe ale Consiliului Local Piatra-Neamţ lipsesc dezbaterile cu desăvârşire, se votează şi doar atât, în altele se ajunge la scandal, în timp ce unii înţeleg să ducă discuţiile/dezbaterile în social-media, pe Facebook.

Dincolo de acest aspect, un lucru important este seriozitatea cu care aleşii locali pietreni tratează și onorează calitatea de ales local. Pornind de la cel mai simplu lucru, prezenţa la aceste şedinţe, care sunt, până la urmă principalul scop pentru care au primit voturi.

Piatra-Neamţ: Interes şi lipsă de interes la şedinţele de consiliu local. Cine este lider la absențe nemotivate?, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLa o primă evaluare strict scriptică, pentru primele şase luni din acest an, pe lângă PMP-istul Bogdan Gavrilescu, care a lipsit, motivat medical, de la 8 şedinţe şi a mai bifat o absenţă nemotivată, lideră la absențe este Florentina Luca Moise. Lider al grupului consilierilor locali al PSD, ea pare a nu mai face faţă activităţii de ales local din perspectiva sau din cauza activităţii derulate ca inspector general şcolar. În dreptul ei sunt sunt contabilizate 5 absenţe nemotivate alături de una motivată, ceea ce e extrem de mult pentru cineva care pretinde că se bate pentru lucruri bune în oraș. Dacă mai adăugăm și prezența formală în alte ședințe imaginea nu este deloc onorantă pentru lidera de grup a PSD-ului pietrean.

Un alt social democrat, avocatul Liviu Florescu Purcariu, a lipsit nemotivat de la patru şedinţe, PMP-istul George Apetrei a bifat şi el trei absenţe. Trei consilieri au lipsit fără adeverinţă medicală de la câte două şedinţe: Alexandru Constantin Asandei (USR -PLUS), Marius Gruia Novac (PSD) şi Adrian Grigoraş (ALDE). Câte o absenţă nemotivată au avut avocata Alina Mihaela Tatomir (PMP) şi scriitorul Adrian Alui Gheorghe (PNL).

La nivel de partide, lider detașat este PSD, cu 11 absențe nemotivate.

Angela Croitoru

Articolul precedentTitularizare 2023. Rezultate finale în regiunea Nord-Est
Articolul următorCu ce viteză a fost prins un nemțean pe „Drumul Morții”
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.