20% dintre amenzile date anul trecut de poliţiştii locali din Piatra-Neamţ au fost pentru depozitarea gunoiului în alte locuri decât cele amenajate în acest scop. Mai exact, 882 de sancţiuni, dintr-un total de 4.426 de sancțiuni contravenționale, au fost doar pentru depozitarea necontrolată a deșeurilor.

Piatra Neamț: Gunoiul aruncat aiurea „ustură” la buzunare!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPoliţiştii locali au găsit mici depozite de deşeuri fie direct pe platformele de colectare și nu în sheltere sau europubele, fie în zone cum ar fi malurile râurilor sau pâraielor de pe raza orașlui.

Piatra Neamț: Gunoiul aruncat aiurea „ustură” la buzunare!, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Mai mult, în urma monitorizării camerelor de supraveghere amplasate la sheltere, dispecerii monitori au constatat 670 de încălcări ale legislației în vigoare (H.C.L. 80/2016 – Regulamentul de salubrizare al municipiului Piatra Neamț, H.C.L. 228/2021 – Regulamentul privind normele de gospodărire, curățenie, întreținere și estetică), în aceste cazuri fiind aplicate un număr de 258 de sancțiuni contravenționale persoanelor identificate că au depozitat necontrolat reziduuri de orice tip.

Piatra Neamț: Gunoiul aruncat aiurea „ustură” la buzunare!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPentru evitarea sancțiunilor contravenționale care pot ajunge până la 2.000 de lei, reamintim că deșeurile, indiferent de tipul acestora, se depun doar în locurile special amenajate – în interiorul shelterelor/europubelelor în cazul resturilor menajere, iar deșeurile provenite din construcții, demolări, amenajări interioare, textilele, electrocasnicele uzate se depun la depozitele speciale din cartierele Mărăței și Dărmănești sau pot fi preluate, contra cost, de către un operator autorizat”, a precizat Irina Ştefănescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale.

Angela Croitoru

Articolul precedentOctogenar dispărut de acasă, găsit decedat în câmp
Articolul următorAnunț cu dedicație, de la Apa Serv pentru locuitorii orașului Târgu-Neamț, luni, 16 ianuarie, fără apă între orele 09.00-16.00
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.