Piatra-Neamț: Furt camuflat într-o faptă bună, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn bărbat, în vârstă de 69 de ani, din Piatra–Neamț, care s-a lovit în timp ce traversa strada, a fost acostat de doi tineri, necunoscuți, care s-au oferit “să-l ajute” să ajungă în siguranță în casă. S-a întâmplat marți, 9 august, pe o stradă din Piatra-Neamț, în apropiere de locuința bărbatului.

De fapt cei doi își doreau doar să aibă acces în locuința acestuia, de unde, imediat ce s-au văzut în interior, ar fi sustras un portofel, în care se afla suma de aproximativ 60 lei și două lănțișoare din aur.

Fiica bărbatului a sesizat poliția la scurt timp după aceea. Polițiștii i-au identificat pe cei doi tineri, de 19, respectiv 32 de ani, din Piatra Neamț. Aceștia aveau încă asupra lor cele două lănțișoare de aur, care au fost predate victimei.

Celor doi tineri li s-a deschis dosar penal pentru furt calificat.

„Din păcate, de această dată, un gest frumos a ascuns o intenție mai puțin lăudabilă. Bijuteriile recuperate deși nu aveau o valoare materială mare, erau extrem de importante pentru persoana vătămată.

Casa este locul care trebuie asociat cu confortul, liniștea și siguranța.

Polițiștii vă recomandă să nu deschideți ușa persoanelor necunoscute, chiar dacă vă informează că vor să efectueze diferite lucrări în apartament, despre care nu aveți cunoștință sau nu le-ați contractat.

Nu dezvăluiți faptul că locuiți singuri! Dacă plănuiți să petreceți câteva zile în vacanță, asigurați geamurile și ușa locuinței.

Dacă locuiți într-un apartament, nu permiteți accesul persoanelor necunoscute în bloc, prin intermediul interfonului”, precizează subinspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț

Angela Croitoru

Articolul precedentIntervenție chirurgicală în premieră la Spitalul Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava
Articolul următorBăiat de 15 ani dispărut din Piatra –Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.