Piatra-Neamţ: Două fete au furat din Shopping City după o provocare pe TicTok, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO fată de 16 ani, din Bodeşti şi o alta de 19 ani, din Dumbrava Roşie, au furat mai multe produse cosmetice dintr-un magazin din Shopping City Piatra-Neamţ, declarând anchetatorilor că au răspuns unei provocări primite pe Tic-Tok.

S-a întâmplat luni, 3 octombrie, iar fetele au fost surprinse pe camerele de supraveghere ale mall-ului de către dispecerul de serviciu în timp ce luau produse cosmetice de pe rafturi și „uitând” să le mai achite.

Prejudiciul este estimat la aproximativ 2.200 de lei şi a fost recuperat în totalitate, produsele fiind returnate magazinului, potrivit informaţiilor furnizate de subinspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

Fetele au acum dosar penal pentru furt şi vor răspunde în faţa legii, probleme mai mari având tânăra de 19 ani care, fiind majoră, s-ar putea confrunta cu probleme legale mai grave.

„Polițiștii vă recomandă să nu dați curs solicitărilor și provocărilor pe care le primiți în cadrul unor jocuri sau aplicații on-line, care fac referire la viața reală și te îndeamnă să săvârșești fapte ce îți pot pune în pericol viața, siguranța sau îi pot afecta pe cei din jur.

Pentru provocările din online, ce privesc fapte ce contravin legii, răspunderea e în viața reală (în offline).

Încălcarea legii și activitățile care îți pun în pericol siguranța nu sunt act de curaj!”, avertizează subinspector Ramona Ciofu.

Angela Croitoru

Articolul precedentPrimăria Piatra-Neamţ vrea panouri fotovoltaice pentru obţinerea de energie termică
Articolul următorUn urs a coborât în orașul Bicaz, RO ALERT transmis locuitorilor
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.