Un bărbat din Bodeşti a fost surprins de polițiștii locali, în Piața Centrală din Piatra Neamț, cerşind şi păcălindu-i pe trecători că suferă de un handicap la picioare.

Piatra-Neamţ: Cerşea în piaţa centrală dându-se drept persoană cu handicap, ZCH NEWS - sursa ta de informații

„Acesta se folosea de două cârje pentru a atrage atenția cetățenilor care tranzitau zona pieței, iar în încercarea sa de a-i păcăli cu falsa dizabilitate, câștiga mila și empatia acestora cu ușurință, obținând sumele de bani dorite.

Persoana în cauză a fost legitimată și mai apoi sancționată contravențional pentru încălcarea Legii 61/1991, art. 2, pct. 3, dar și pentru că inițial a refuzat să-și decline identitatea. A fost îndepărtată din perimetrul Pieței Centrale și îndrumată să se adreseze asistenților sociali din comuna din care provine, în cazul în care nu are venituri și se consideră a fi o persoană cu nevoi speciale.

Piatra-Neamţ: Cerşea în piaţa centrală dându-se drept persoană cu handicap, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Pentru eradicarea acestui fenomen, le reamintim cetățenilor că dându-le bani celor ce apelează la mila publică nu fac decât să-i încurajeze și să-i determine să refuze munca onestă, de care marea lor majoritate sunt apți. Mai mult, aceștia sunt luați în evidențele direcțiilor de asistență socială și primesc beneficii financiare în conformitate cu nevoile pe care le au”, precizează Irina Ştefănescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale.

A.C.

Foto: Poliția Locală Piatra Neamț

Articolul precedentCamion de 65.000 euro confiscat pentru marfă ilicită de 55.000 lei
Articolul următorFOTO. Incendiu la Răucești: un adăpost pentru animale s-a făcut scrum de la un scurtcircuit
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.