În ultimele 24 de ore 260 de nemțeni au fost infectați cu noul coronavirus. Cele mai multe infectări noi au fost în Piatra Neamț, 91, unde au și fost reconfirmați 3 bolnavi. Incidența în municipiul reședință de județ este de 7,58 la mie astăzi, 9 octombrie, în timp ce Pângărați, cu 49 de infectări în ultimele 14 zile, a ajuns la o rată de 9,11.

Comuna Dobreni are și ea, în continuare 7,14 la mie, cu 2 cazuri noi, la Girov avem un singur caz nou și o rată a infectărilor de 6,69, iar la Farcașa situația este similară, un singur caz nou în ultimele 24 de ore și o incidență de 6,52.

Pe lângă aceste localități aflate în scenariul roșu, mai avem șase localități cu o rată a infectărilor între 5 și 6 la mie: Bodești, Făurei, Moldoveni, Costișa, Borlești și Dumbrava Roșie.

Nouă nemțeni infectați cu COVID-19 au decedat în ultimele 24 de ore. Aveau vârste cuprinse între 60 și 80 de ani, niciunul nu fusese vaccinat. Un bărbat de 70 de ani nu suferea de nicio boală cronică, dar restul aveau afecțiuni de tipul diabetului zaharat, obezitate și majoritatea aveau afecțiuni cardiovasculare.

Angela Croitoru

Articolul precedentCarambol cu cinci autoturisme la ieșirea din Gura Humorului
Articolul următorFoto. Incendiu la o centrală termică într-o gospodărie din Vatra Dornei
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.