Piața muncii private intră în hibernare, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAstăzi, 9 noiembrie, în mediul privat din județul Neamț sunt doar 294 locuri de muncă disponibile (față de 417 săptămâna trecută), dintre care câteva și pentru cei cu studii superioare.

În zona Piatra-Neamț sunt 114 joburi. Cele mai multe sunt în comerț și în silvicultură, domeniu care caută forță de muncă necalificată, dar și în alimentație publică.

Cu 158 locuri de muncă, zona Roman este și în această săptămână cea mai generoasă. Firmele de construcții caută zeci de muncitori necalificați. În domeniul confecțiilor textile sunt multe locuri disponibile, inclusiv pentru tinerele care nu au calificarea necesară, dar și în comerț sunt oferte de angajare.

Piața muncii din zona Târgu Neamț este „înghețată”, deja: doar 22 de joburi, față de cele 123 de săptămâna trecută. Acum, cele mai multe locuri disponibile sunt la un angajator din domeniul silvic. Detalii despre firmele care au nevoie de salariați se pot obține de la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Neamț.

C.I.

Articolul precedentAccident grav la Tețcani, tânăr în stop cardio-respirator (știre actualizată)
Articolul următorAdevărul despre pensiile speciale