Petru Paleu – 3 ani și 2 luni de închisoare! Peste 2.000.000 de lei către ANAF!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPetru Paleu, care se află în Penitenciarul Vaslui în executarea unei pedepse de 2 ani de închisoare, a fost condamnat, astăzi, 4 mai, într-un dosar de evaziune fiscală. Tribunalul Neamț a decis o pedeapsă de 3 ani și 2 luni închisoare, un an de pedeapsă complementară (interzicerea unor drepturi civile după executarea pedepsei principale) și l-a obligat la plata sumei de 2.232.530 de lei către ANAF. Totodată instanța a decis menținerea sechestrului asigurator pe bunurile lui, până la concurența sumei care trebuie plătită către Fisc. Decizia instanței poate fi atacată, situație în care dosarul va fi soluționat definitiv de Curtea de Apel Bacău.

Petru Paleu a fost trimis în judecată la sfârșitul lunii octombrie 2017, în calitate de administrator al firmei Izochim Construct, pe care a înființat-o în 2011. În urma unei expertize de specialitate, s-a stabilit că el s-a sustras, ani în șir, de la plata obligațiilor fiscale către bugetul statului.

În momentul de față el execută pedeapsa pe care a primit-o într-un dosar instrumentat de DNA Bacău, referitor la construirea unei rețele de alimentare cu apă la Girov, iar pe rolul Tribunalului Neamț mai are un dosar referior la construirea sălii de sport de la LPS Piatra-Neamț. (C.M.)

Articolul precedent8 copii cu rujeolă la început de mai
Articolul următorTârgu-Neamţ: A intrat cu maşina în gard şi a fugit
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.